PROIECT INEDIT: Dă un leu pentru ...un TANC. Sau cum poţi deveni COLONEL în schimbul a 50.000 de euro

26 Iun 2015
PROIECT INEDIT: Dă un leu pentru ...un TANC. Sau cum poţi deveni COLONEL în schimbul a 50.000 de euro
 32 de deputaţi au o propunere legislativă inedită. Aceştia doresc o lege care reglementeze donaţiile pentru Armată. Pe sistemul, „daţi un leu pentru ... Agheu.” propunerea a fost înregistrată la începutul lunii iunie, la Camera Deputaţilor.

Potrivit proiectului, fondurile obţinute din donaţii vor ajunge în bugetul MapN, care va prezenta public prin declaraţii de presă cuantumul donaţiilor. Cei 32 de deputaţi atrag atenţia că în contextul actual, un astfel de proiect pentru Armata Română este mai mult decât binevenit.

Ce va cumpăra Armata din banii donaţi? Elicoptere, portelicopter, fregată invizibilă de radar, transport amfibiu blindat, maşină de luptă a infanteriei, tancuri.

Iniţiatorii s-au gândit şi cum să îşi recompenseze donatorii. Astfel, dacă proiectul legislativ trece, prin donaţii poţi ajunge ofiţer sau colonel.

Desigur, gradele sunt acordate în funcţie de banii donaţi. Pentru sume cuprinse între 5000 şi 10 000 de euro, bani donaţi sistematic timp de 7 ani, donatorul va obţine gradul de ofiţer inferior în rezervă.

Titlul de colonel în rezervă se obţine mai greu - 50.000 de euro donaţi sistematic timp de 12 ani.

Proiectul va fi supus consultării publice în septembrie 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră