Profesorul Lascăr: Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli. De la Revoluție nu am mai avut o asemenea mobilizare!

31 Oct 2015
Profesorul Lascăr: Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli. De la Revoluție nu am mai avut o asemenea mobilizare!
Toți cei 13 pacienți răniți grav în tragedia de la clubul Colectiv şi internați la Spitalul de Urgență Floreasca au fost operați, a declarat azi șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, profesorul Ioan Lascăr.
 
"În decurs de 6-7 ore toți cei 13 pacienți grav internați în Spital au fost operați datorită mobilizării instantanee a colectivului reprezentat de câteva zeci de chirurgi plasticieni care își desfășoară activitatea în această unitate. Acesta nu este decât începutul în îngrijirea unui bolnav grav. Costurile sunt fabuloase pentru îngrijirea unui bolnav ars grav, iar efortul uman este pe măsură. Înseamnă câteva zeci de intervenții chirurgicale, cu o logistică adecvată și cu o traiectorie de multe ori imprevizibilă", a afirmat Ioan Lascăr.
 
Profesorul a precizat că toți cei operați sunt tineri, iar intervențiile au fost făcute simultan în mai multe săli de operație.
 
"Orice individ are nevoie de o șansă și de ajutorul divin, noi facem ce este posibil cu puterile noastre omenești. Este ca la război, se operează simultan în mai multe săli de operație, acest spital are această rutină din nefericire și oamenii care lucrează aici. Imediat se sudează în echipe interdisciplinare și acordă maximul de șanse pacienților cu o situație complexă", a spus dr. Lascăr.
 
Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică și-a amintit că doar la revoluția din decembrie 1989 a mai văzut o asemenea mobilizare de resurse umane și materiale.
 
"Îmi amintesc că la revoluție am avut o asemenea mobilizare a resurselor umane și materiale. De la Revoluție nu am mai întâlnit o asemenea situație, eu personal. Cel puțin în acest spital este în permanență cu arma la picior, este rațiunea de a exista a acestei instituții. Evident, vine dimensionarea unei de tragedii nu poate fi previzibilă. S-a reacționat impecabil. Cel puțin până în acest moment rezultatele sunt pe măsura efortului și a mobilizării demonstrate", a conchis Ioan Lascăr.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră