Profesorul de matematică acuzat că ar fi umilit un elev va fi cercetat disciplinar

23 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Profesorul de matematică acuzat că ar fi umilit un elev va fi cercetat disciplinar

Conducerea Colegiului Național de Informatică "Tudor Vianu" din București va iniția cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului și a dialogului pentru menținerea unei relații deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări și/ sau derapaje comportamentale și/ sau emoționale", precizează comunicatul școlii.

Corpul de control al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice a recomandat Inspectoratului Școlar al Municipiului București monitorizarea activității profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, și realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaționare a acestuia cu elevii.

Concluziile cercetărilor Corpului de control al Ministerului Educației arată că incidentul reclamat este rezultatul înțelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză. Pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii, stârnind o reacție imprevizibilă, care nu a putut fi controlată.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră