Profesoara de geografie acuzată că ar fi umilit un elev cu Sindrom Down: "Eu zic că m-am purtat bine cu el, ca profesor"

09 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Profesoara de geografie acuzată că ar fi umilit un elev cu Sindrom Down:

Profesoara de geografie de la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani, acuzată că ar fi umilit un elev de clasa a V-a, cu Sindrom Down, neagă acuzațiile care i se aduc. Mihaela Filip, care este și inspector școlar, susține că toate acțiunile sale de pe parcursul anului școlar nu au avut ca scop discriminarea sau discreditarea elevului.

„Consider că prin tot ceea ce am făcut pe parcursul semestrului I din acest an școlar nu am discreditat sub nicio formă nici copilul. Copilul nu a fost sub nicio formă discriminat, eu zic că m-am purtat bine cu el, ca profesor. Am făcut ce am putut pentru acest copil. Nu am strâns semnături. Nu mă ocup cu așa ceva. Eu așa consider că sunt niște acuzații nefondate. Copilul a fost primit în colectivul clasei, a fost pus să răspundă la oră. În momentul în care părinții m-au abordat am purtat discuții normale cu ei. Nu l-am discriminat sub nicio formă. Nu i-am îngrădit sub nicio formă accesul la educație. Eu mi-am făcut datoria de dascăl. Copilul nu a fost intimidat, nu a fost supus unei presiuni psihologice”, a spus Mihaela Filip.

Ea a adăugat că elevul respectiv nu are rezultate bune la disciplina pe care o predă.

Doamna profesor/inspector a coalizat părinţii celoralţi elevi împotriva lui Andrei, promovând strângerea de semnături pentru eliminarea sa din şcoală, a intimidat profesorii pentru a-l lăsa corigent pe Andrei, ameninţând cu inspecţia la anumite materii, a convins-o pe doamna profesor de Limba Română să facă demersuri pentru a-l lăsa corigent şi a promovat în permanenţă un discurs instigator la ură faţă de Andrei în clasă, la şedinţe şi în public”, susțin reprezentanții Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră