PISTOALELE POLIŢIŞTILOR LOCALI, la EXPERTIZĂ! Procurorii anchetează conflictul:ce s-a întâmplat, cu adevărat, pe Strada Verona?

15 Iun 2015
PISTOALELE POLIŢIŞTILOR LOCALI, la  EXPERTIZĂ! Procurorii anchetează conflictul:ce s-a întâmplat, cu adevărat, pe Strada Verona?
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 fac cercetări în cazul conflictului dintre polițiști locali din Sectorul 1 și un grup de tineri, ce a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Arthur Verona din București, au precizat astăzi pentru mariustuca.ro surse din cadrul  Poliției Capitalei. Declaraţiile celor două tabere se bat cap în cap, fiecare reclamând lucruri diferite. Potrivit ştirilor Protv, în varianta autorităţilor, tinerii erau în stare de ebrietate şi erau puşi pe facut scandal. Cealaltă parte consideră că s-a facut uz de forţă. „Fă-ţi treaba că te voi da în judecată... Nenorociţilor! Asasini, gabori asasini!!! I-a tras în cap. I-a tinut pistolul la tâmplă şi i-a tras în cap. Bagă, bă, pistolu', că faci puşcarie. Vă bag în puşcărie, bah!!!“, spune un tânăr pe filmarea facută de un amator.

Cine minte, cine spune adevărul

Potrivit acestora, duminica trecută, în jurul orei 1,00, Poliția Capitalei a primit un apel la 112, în care se reclama un conflict între mai mulți tineri și agenți de la Poliția Locală. Din primele date a reieșit faptul că polițiștii locali ar fi oprit un grup de tineri să îi legitimeze. „A avut loc un schimb de replici un pic mai dure referitor la modul în care tinerii nu au dorit să se legitimeze. Unul dintre agenți declară că ar fi fost lovit la nivelul capului cu o sticlă, de asemenea, unul dintre tineri afirmă că s-ar fi folosit armamentul din dotarea Poliției Locale împotriva sa cu precizarea că agenții locali nu au în dotare pistoale letale, ci din acelea cu încărcătură cu bile de cauciuc. Au fost conduși la sediul Secției 1 Poliție, unde s-au făcut audierile, iar la Spitalul Floreasca li s-au acordat îngrijiri medicale", au declarat sursele citate. Poliţiştii Capitalei continuă cercetările pentru ultraj, dar şi abuz în serviciu, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.


Pistoalele poliţiştilor locali, la expertiză 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 fac cercetări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de ultraj și abuz în serviciu, iar pistoalele din dotarea polițiștilor locali au fost ridicate pentru a fi expertizate.  Un polițist local a fost lovit cu o sticlă în cap de un bărbat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Arthur Verona, a declarat, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1, Alexandru Ichim, citat de Agerpres. „Un echipaj de la Poliție a interceptat un grup de persoane în stare de ebrietate. Una dintre persoane a aruncat cu o sticlă în capul polițistului, apoi persoana respectivă a fost imobilizată și dusă la secție“, a spus Ichim. Potrivit acestuia, atât polițistul, cât și bărbatul au suferit ușoare leziuni.

Ce spune jurnalistul Botez, martor la incident 

Cristian Botez, jurnalist, scrie pe contul său de facebook: „Am fost martor la un incident armat pe Strada Arthur Verona, la finalul celei de-a doua zi a evenimentului Street Delivery. Un tânăr a fost împușcat în cap, cu un pistol cu bile/gaz de un polițist de la Poliția Locală Sector 1 București. Eram în față la Home bar, lângă Biserica Anglicană (grădina Icoanei, în jurul orei 01:00/14 Iunie), când am auzit țipete, urlete, scandal. Am alergat într-acolo. Un tânăr, de vreo 20 de ani, zăcea la la pământ, cu capul plin de sânge, cuprins în brațe de o tânără care plângea în hohote. In jur, în stare de agitație, câteva zeci de tineri. Lângă ei, o după a Poliției Locale Sector 1. Un luptător al aceste unități, cu sânge între ochi, se agita de colo-colo, și el, în stare de șoc/agitație. „I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap!”, striga din toate puterile, Alex, un prieten al victimei. Sunt la 112 și cer o ambulanță. operatoarea se răstește la mine că de ce sunt nepoliticos și de ce țip așa tare. „Moare un om!”, îi urlu în telefon. „Trimiteți dracului, o ambulanță!”, urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanța nu apare. Între timp, tînărul rănit pare că își dă duhul. Respiră sacadat, da spasmodic din picioare, dar ambulanța nu apare. Suntem în mijlocul Bucureștiului! Vin, în schimb, jandarmii!! „Eliberați zona! protejați perimetrul!”. Spritele se încing! Martori, tinerii, cu zecile, huiduie forțele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanța întârzie”. Apare după aproape 30 de minute. I se acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. (...)“.   Potrivit martorilor, polițiștii au folosit împotriva tinerilor arme neletale, după ce unul dintre oamenii legii ar fi fost lovit în cap cu o sticlă. Victimele au fost transportate la Spitalul Floreasca, cel mai grav rănit este polițistul care a suferit un traumatism cranian.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră