Prințul Charles a plecat din România, după ce a băut socată și a vizitat o cărămidărie

05 Iun 2015
Prințul Charles a plecat din România, după ce a băut socată și a vizitat o cărămidărie
Prinţul Charles a plecat, vineri, din România, după o mini-vacanță de cinci zile, în care s-a întâlnit cu oficiali români și a lansat o fundație ce-i poartă numele.

Vineri dimineață, înainte de a se îndrepta spre aeroportul din Sibiu, moștenitorul coroanei britanice a ajuns până pe Valea Hârtibaciului, unde a vizitat, în satul Apoş, o cărămidărie tradițională. Atelierul, construit cu bani donaţi de englezi, a fost deschis în urmă cu câteva zile, relatează Digi 24.

Construcţia atelierului a costat câteva zeci de mii de euro, iar banii au fost strânşi de câţiva turişti englezi care au vizitat Transilvania pe bicicletă. Întorşi acasă, ei şi-au convins prietenii să doneze pentru construcţia mai multor astfel de ateliere de meşteşuguri tradiţionale în România. Cărămidăria de la Apoş este prima dintre viitoarele construcţii.

Vizita Prințulului Charles la cărămidărie a durat aproape o oră, timp în care moştenitorul coroanei britanice a băut socată făcută de femeile din sat și i-a felicitat pe inițiatorii proiectului.

De la Apoș, moștenitorul coroanei britanice a plecat spre aeroportul din Sibiu, de unde a decolat cu o aeronavă privată, spre Londra.

Prințul de Wales a sosit în România duminică după-amiază, iar la scurt timp a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse din anturajul prințului, luni seară Prințul Charles s-a întâlnit la reședința sa din Valea Zălanului cu principesa Margareta a României și principele Radu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră