PRINŢI ŞI PRINŢIŞORI: Elena Băsescu (EBA). Unde „SUCCESURI“ nu e, nimic nu e!

26 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
PRINŢI ŞI PRINŢIŞORI: Elena Băsescu (EBA). Unde „SUCCESURI“ nu e, nimic nu e!

 

Fotomodel. Europarlamentar român. Economist. Politician. Mamă. Pe cei mai mulţi i-a vrăjit de pe podiumurile de modă. Pe alţii, de pe vremea în care vorbea din banca de europarlamentar şi reprezenta România, alături de Gigi Becali. Unii au admirat-o când a luat-o „De la capăt“ pe melodia trupei Voltaj, apărând în videoclipul acestora. Însă, haideţi să recunoaştem, cu mâna pe inimă, pe toţi ne-a vrăjit iremediabil de fiecare dată când limba română pica secerată cu fiecare cuvânt şi cu fiecare vorbuliţă pe care le rostea mai duios şi mai melodios. Cu toate acestea, ironia vieţii, a avut „succesuri“ după „succesuri“. Este chiar Elena- nu, nu cea din Troia, nici cea din Buzău – ci Elena Băsescu -nume de cod EBA- mezina fostului preşedinte.

Când succesul se transformă în „succesuri“ pe la mezine de preşedinţi

Însă, fiindcă tot vorbeam de „succesuri“, fiica cea mică a preşedintelui s-a făcut remarcată în 2008, pe vremea când era vicepreşedinte al tineretului pedelist, făcând praf pluralul cuvântului „succes“. De atunci, Elena a continuat să stâlcească limba română, chiar şi în timpul discursurilor din Parlamentul European. A rămas memorabilă fraza: „Poti să ai şi eşecuri, poţi să ai şi succesuri... Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine“, spunea emoţionată, la vremea respectivă, Elena Băsescu.

Cu toate acestea, mezina preşedintelui s-a arătat, ea însăşi, dezamagită de greşelile gramaticale ale celor care încearcau să o ironizeze. Şi, i-a taxat.„Sunt aşa dezamagită cand constat câte greşeli gramaticale fac cei care încearcă fără „succesuri“ să mă ironizeze.....“, scria Elena Băsescu pe contul personal de Twitter.

Nici cratima nu mai e ce-a fost...

O altă ispravă a Elenei Băsescu: nevoită să completeze formularul Blue Air, firma cu care îşi efectuea zborurile la Bruxelles, fiica preşedintelui a menţionat că este mulţumită de serviciile companiei, însă şi-ar dori ca orele de zbor să fie respectate, scria, la acea vreme, ziarul Libertatea. Elena Basescu s-a împiedicat însă în relatare, greşind o cratimă. Astfel, „s-a întâmplat“ a devenit „sa-ntâmplat“, în formularul completat de fiica preşedintelui Basescu.

Elena Băsescu a „uimit“ şi Parlamentul European

Însă, gafele mezinei preşedintelui au trecut şi dincolo de graniţă. Aşa se face că Elena Băsescu a uimit şi Parlamentul European, „îngheţând“ audienţa. În cadrul dezbaterii „Impas instituțional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului“ mezina preşedintelui României a citit un discurs despre... Arctica. Mai exact, ceva care nu avea nici cea mai vagă legătură cu subiectul dezbătut. Ţinând în mână o foaie albă şi mototolită, EBA a informat că „Arctica este o zonă de o importanţă strategică tot mai mare", turuia Elena, sub ochii miraţi ai colegilor săi europarlamentari, care se aşteptau să audă ceva inteligent despre pescuit. „Pe fondul încălzirii globale şi topirii calotei glaciare, au fost descoperite rezerve importante de hidrocarburi, care trezesc interesul mai multor state“, a continuat curajoasă europarlamentarul Elena Băsescu.

Iată cum şi-a justificat Elena Băsescu prestaţia: „Nu a fost greşeala mea, a fost greşeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu ma înscrisesem pentru dezbaterea privind ,<> şi mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind <> . Tabela electronică ce anunţa titlurile dezbaterilor nu funcţiona în acel moment. Abia mă întorsesem în plen şi nu aveam de unde să ştiu ce subiect se dezbatea“, explică EBA pe contul sau de Twitter .

2009. Uite aşa s-a născut EBA

Sătulă de apariţiile trecătoare de top-model, Elena Băsescu se hotărăşte prin 2009 să demonstreze că nu este doar o tănără frumoasă. Aşa că, ce credeţi? Mezina prezidenţială intră în politică şi se înscrie în cursa pentru Parlamentul European. Nici mai mult nici mai puţin, decide să candideze ca independent la aceste alegeri, fiind ajutată de colegii ei de la aripa tânără a PD-L. În data de 18 martie 2009 Elena Băsescu a demisionat din PD-L, candidând ca independentă sub brandul electoral EBa, care a fost aprobat de BEC. În 2009, a obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul în Parlamentul European.

După nuntă, ne-a anunţat că-şi păstrează numele de domnişoară

Pe 1 septembrie 2012 Elena Băsescu s-a căsătorit cu Bogdan Ionescu, cu care era într-o relație de mai bine de 3 ani. Dar, ca să nu ne facem griji, la scurt timp, Elena a anunțat pe Twitter că și-a păstrat numele de domnișoară. Pe 1 septembrie 2013, la fix un an de la căsătoria cu Bogdan Ionescu, Elena a născut o fetiță pe care au numit-o Sofia Anais Ionescu-Băsescu. Pe 30 noiembrie 2013 a avut loc botezul Sofiei Anais, nașul de botez fiind primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Pe 31 ianuarie 2015 Elena Băsescu a născut un băiețel, pe care l-a numit Traian.

De când s-a lasat de politică, EBA a decis să se apuce de afaceri 

După ce s-a lăsat de politică, Elena Băsescu a decis să stea mai mult timp cu familia. Dar, cum, vorba aceea, obrazul subţire cu mare cheltuială se ţine, fiica cea mică a preşedintelui Băsescu s-a gândit că n-ar strica să  devină dezvoltator imobiliar. Potrivit site-ului Radio Star, Elena Băsescu vrea să construiască un bloc cu apartamente de lux în buricul Capitalei, după cum susţin surse din rândul apropiaţilor. „După căsătoria cu Bogdan Ionescu de la Palatul Snagov, Elena a considerat că trebuie să investească în ceva profitabil banii de la nuntă. Astfel, împreună cu soţul său, a studiat toate posibilitatile de business-uri şi, după îndelungi discuţii, a luat si decizia. Cei doi şi-au achizitionat un teren în apropiere de Piata Aviatorilor, unde, initial, au vrut să facă o vilă. Din pacate, proiectul a fost doar in faza de dorinta, caci EBA a ramas insarcinata de doua ori si nimic nu s-a mai concretizat. Acum insa, cand copiii au crescut putin şi pot fi lăsaţi acasă cu bunicii sau cu bona, Elena şi Syda au hotărât să intre in afaceri si, pe locul cumparat, vor sa ridice un bloc! Cladirea se doreste a fi una de lux, iar persoanele care vor avea apartamente acolo sa fie si ele de calitate", au dezvăluit apropiaţii mezinei lui Băsescu. 

Deci, cum ne-a urat cândva, pe vremea când avea nevoie de votul alegătorului, Traian Băsescu, „să trăim bine“, nu? 

CITIŢI MÂINE pe site-ul mariustuca.ro povestea lui Gabriel Oprea Jr. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră