Principesa Margareta, MESAJ pentru români. Ce transmite Custodele Coroanei, la şapte zile de la înmormântarea Reginei Ana

20 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Principesa Margareta, MESAJ pentru români. Ce transmite Custodele Coroanei, la şapte zile de la înmormântarea Reginei Ana

Ea spune că funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România şi Republica Moldova, Biserica Ortodoxă şi cea Catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume.

"Acum, la şapte zile de la însoţirea mamei mele, Regina Ana, pe ultimul său drum, doresc să vă adresez din inimă, fiecăruia dintre cei care ne-aţi stat alături, calde mulţumiri. Tuturor celor care aţi trimis mesaje de condoleanţe, celor care aţi aprins o lumânare şi aţi adus o floare, tuturor celor care aţi vărsat o lacrimă şi celor care v-aţi îndreptat cu gândul către familia noastră, vă trimit recunoştinţă. Ne-aţi însoţit, pe surorile mele şi pe mine, în acestă călătorie a durerii. Şi ne-aţi ajutat să fim mai puternice", transmite Principesa Margareta în mesaj

Ea spune că funeraliile Reginei Ana au pus împreună, sub semnul Coroanei, România şi Republica Moldova, Biserica Ortodoxă şi cea Catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume.

"Cu toţii am fost, în aceste zile, în comuniune, mândri, îndrureraţi şi înălţaţi spiritual. Cu ani în urmă, tatăl meu spunea că cea mai frumoasă coroană regală este încrederea şi dragostea românilor.

Regina Ana a fost un exemplu de devotament faţă de Rege şi Naţiune. Iubirea, respectul şi admiraţia cu care românii au condus-o pe ultimul drum ne dau sporită speranţă pentru viitor", mai spune Custodele Coroanei române.

Se poate vizita mormântul Reginei Ana

Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş poate fi vizitat, începând de astăzi, 20 august.

"Sâmbătă dimineață de la ora 8.00 se va deschide pentru vizitare. Ceea ce înseamnă posibilitatea de a vedea efectiv în interior cum arată piatra, cum e crucea așezată și să se aprindă o lumânare. Cei de la Casa Regală, care vor fi de față, propun un program între 8 și 14.00. Dacă o să vedem că e multă lume care vrea să viziteze, o să prelungim programul. O să luăm o decizie la fața locului", a declarat pentru jurnaluldearges.ro părintele consilier Caliopie, de la Eparhia Argeșului și Muscelului.

Reprezentanţii Casei Regale au venit, în această dimineaţă, la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, să se roage pentru odihna în linişte si pace a Reginei Ana.

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă pe 1 august 2016, în Elveţia. În 13 august, trupul neînsufleţit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeş.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeş, printre care şi cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală şi Regală, care are o suprafaţă de peste 800 de metri pătraţi.

Catedrala, inaugurată în urmă cu şapte zile, poartă hramul Sfintei Muceniţe Filofteia şi al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta şi de soţul acesteia, Radu Duda.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră