A pornit trenul Chişinău-Iaşi

30 Sep 2015
A pornit trenul Chişinău-Iaşi
Cursa feroviară ce leagă cele două maluri ale Prutului a fost inaugurată miercuri, scrie publika.md. Trenul Chişinău - Iaşi a plecat în această dimineaţă din Gara feroviară Socola. Trenul va circula zilnic și va fi dotat cu wi-fi şi aer condiţonat. Garnitura, cu o capacitate de 260 de locuri,  va porni din Chişinău la ora 06:17 şi va pleca din iaşi la ora 17:17. Durata unei curse este de aproximativ 4 ore.

Prețul unui bilet de tren pentru cursa Chișinău-Iași va oscila între 165 de lei (cca 7 euro), la un vagon de clasa III și 230 de lei, la un vagon de clasa I. Până la 31 octombrie însă, Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" a redus cu 20% preţurile pentru bilete.

Astfel, moldovenii care vor alege să se deplaseze spre Iaşi într-un vagon de clasa întâi vor achita 173 de lei pentru un loc.Cei care vor călători într-un vagon de clasa a doua vor plăti 148 de lei, iar un bilet la clasa a treia va costa 132 lei.Totodată, copiii vor beneficia de o reducere de 50 de procente.

Printre pasagerii primei curse de miercuri s-au aflat liderul PL, Mihai Ghimpu, şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. "E un tren al românilor. Români dinspre Chişinău spre Iaşi, din Iaşi spre Chişinău. Doamne ajută şi înainte", a spus Mihai Ghimpu.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră