Primii medici din Franța vor sosi duminică seara şi în cursul zilei de luni

08 Noi 2015
Primii medici din Franța vor sosi duminică seara şi în cursul zilei de luni
 Ambasada Franței este în permanență în contact cu autoritățile române împreună cu care lucrează în cooperare deplină, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti remis mariustuca.ro. O linie de gardă a solidarității va fi asigurată pentru a permite medicilor specialiști voluntari să vină din Franța pentru a opera la București, alături de echipele de medici români, pentru asigurarea tratamentului unui număr cât mai mare de pacienți, victime ale tragediei de la clubul Colectiv.

Primii medici din Franța vor sosi duminică seara și în cursul zilei de luni.

Încă de duminică seară, la Ambasada Franței este prevăzută o primă întrevedere între primul medic care va sosi din Franța și autoritățile române.

Așa cum s-a declarat și anterior, Franța este gata să preia și să trateze pacienți, în cadrul structurilor sale specializate în funcție de capacitățile sale de primire.

Pentru a fi cât mai eficiente posibil – și în interesul pacienților - aceste posibile transferuri vor fi efectuate în coordonare cu autoritățile franceze, în special cu Ambasada Franței, care este în legătură cu Centrul de criză și ajutor al Ministerului francez al Afacerilor Externe și cu Ministerul Sănătății. 

Primirea acestor pacienți în cadrul structurilor specializate din Franța va depinde în mod evident de avizele medicale, în special din partea medicilor din Franța aflați la fața locului, în România. (M.C)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră