Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi-a dat demisia după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA

18 Iun 2015
Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi-a dat demisia după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA
Miercurea Ciuc a rămas fără primar. Edilul Raduly Robert Kalman şi-a dat demisia din funcţia de primar al oraşului Miercurea Ciuc, după ce procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Potrivit procurorilor DNA, primarul Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizație de construcție pe baza unor documentații incomplete, aferente reabilitării şi modernizării unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.

Raduly Robert-Kalman este cadru universitar la Universitatea Sapientia, din anul 2003, la disciplinele finanţe publice – seminarii şi bazele contabilităţii. Pentru activitatea depusă, Raduly Robert-Kalman este plătit de Universitatea Sapientia. Procurorii spun că primarul se încadrează, astfel, la infracțiunea de conflict de interese.

Ultimul contract ilegal pe care l-au găsit anchetatorii DNA la Primăria din Miercurea Ciuc este cel legat de lucrări de cadastru, încheiat cu firma Topo Service S.A. Procurorii spun că primarul Raduly a aprobat plăți nejustificate către această societate, în perioada 2007-2011, de 961.304 lei.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră