Mai sunt și primării cu noroc. Salarii mai mari pentru edili și angajați

15 Iul 2015
Mai sunt și primării cu noroc. Salarii mai mari pentru edili și angajați
Primarii din Oradea și Suceava au dat startul salariilor mărite cu 12%. Presa locală relatează că angajații acestor instituții vor lua mai mulți bani din această lună.

Oradea

675 de angajați (funcționari publici și personal contractual) din Primăria Oradea și din instituțiile subordonate Consiliului Local se pot pregăti să încaseze salarii mai mari. Asta după ce, conform OUG 27 din 30 iunie 2015, Guvernul României a permis autorităţilor administraţiei publice locale să crească salariile pentru personalul angajat. Iar Municipalitatea va opera majorările maxime admise de Guvern: 12%. Potrivit unui comunicat de luni al Primăriei Oradea, majorarea se aplică de la 1 iulie și este prima astfel de măsură din timpul administrației Bolojan, potrivit bihorștiri.ro.

Suceava


Cei 700 de angajaţi ai Primăriei Suceava vor beneficia de mărirea salariilor cu 12%, în ordonanţei de urgenţă care permite autorităţilor locale majorarea salariilor angajaţilor, relatează Suceavanews.

Primarul Ion Lungu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este nevoie, însă, ca noul plafon de salarii să fie aprobat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Lobby pentru primari

Pe 26 iunie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost ales președintele Asociației Municipiilor din România. Cu această ocazie a declarat că este nevoie de salarii mai mari pentru funcționarii din administrație locală pentru a combate fenomenul corupției și pentru a stopa deprofesionalizarea instituțiilor publice, care duc lipsă de profesioniști, fiindcă aceştia pleacă din cauza banilor puțini pe care îi primesc pentru munca lor.

Și coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, în urmă cu câteva zile, la Ramnicu Valcea, că decizia privind majorarea indemnizațiilor lunare pentru cele mai înalte funcții de demnitate publică ar putea fi o greșeală dacă nu se continuă cu majorarea salarială a întregului personal din sistemul public.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră