Municipalitatea sibiană, amendată pentru discriminare. Primarul le-a sugerat romilor să se mute din oraș

16 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Municipalitatea sibiană, amendată pentru discriminare. Primarul le-a sugerat romilor să se mute din oraș

Mai mult decât atât, CNCD susține că primarul Sibiului ar fi sugerat romilor să plece din oraș undeva în zona rurală.

”Refuzul instituției primarului din Sibiu de a promova investiții de infrastructură (apă potabilă, canalizare, drumuri etc.) pentru grupul vulnerabil reprezentat de comunitatea de romi, respectiv sugestia (direcționarea) instituției primarului Sibiului pentru comunitatea romă de a se muta în zona rurala a județului Sibiu, reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1, art. 12 alin. 1, art. 13 si art 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă remis de CNCD.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au reacționat și spun că vor ataca în instanță decizia de astăzi a CNCD.

”După ce ne va fi comunicată decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării o vom ataca în instanță”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt la Primăriei Sibiu.

Astrid Fodor a câştigat primul mandat de primar al municipiului Sibiu la alegerile locale din 5 iunie, după ce a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Înainte de scrutinul de la începutul lunii, aceasta a fost primar interimar, după plecarea lui Klaus Iohannis care a fost ales preşedinte al României.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră