Primăria Capitalei vrea să mergem pe jos o dată pe lună

14 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Primăria Capitalei vrea să mergem pe jos o dată pe lună

Pe lângă mersul pe jos, primăria vrea să încurajeze mersul pe bicicletă sau folosirea transportului public în cadrul campaniei "0 zi cu bicicleta sau cu transportut în comun". O altă măsură este instituirea unei noi politici tarifare pentru serviciul de transport public, respectiv unificarea biletelor de călătorie pentru transportul de suprafaţă şi cel subteran.

Planul Primăriei Capitalei mai prevede şi lucrări de infrastructură, modernizarea şi extinderea liniiilor mijloacelor de transport în comun, precum şi îngrijirea adecvată a spaţiilor verzi, cu toaletarea corectă a copacilor sănătoşi şi tăierea arborilor bolnavi sau periculoşi. De asemenea, municipalitatea are în vedere realizarea unui inel verde de reîmpădurire în jurul Bucureştiului.

Alte măsuri incluse în planul PMB vizează continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, inclusiv a clădirilor individuale, promovarea surselor de energie verde- panouri solare, exploatarea surselor de ape geotermale-, şi facilităţi fiscale pentru proprietarii clădirilor care folosesc astfel de surse alternative, reabilitarea reţelelor termice, instalarea centralelor termice zonale

Pentru încurajarea cetăţenilor să participe la protejarea mediului, Primăria Capitalei propune realizarea unei secţiuni pe site-ul pmb.ro unde bucureştenii pot face reclamaţii şi sesizări privind nerespectarea bunelor practici cum ar fi maşini neconforme în trafic, aruncarea gunoiului pe spaţiul public, deversări de substanţe toxice, etc.

Toate aceste măsuri sunt propuse în planul integrat privind calitatea aerului, postat pe site-ul Primăriei Capitalei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră