Primăria Capitalei ajută 2000 de persoane din categoria vulnerabilă cu produse alimentare pentru sărbători

16 Apr 2020 | scris de A.A.
Primăria Capitalei ajută 2000 de persoane din categoria vulnerabilă cu produse alimentare pentru sărbători

Primarul General, Gabriela Firea, a fost prezenta astazi la Cantina sociala Ominis din sectorul 4 al Capitalei, acolo unde au fost pregatite 4000 de oua rosii, cozonaci, pasca dar si alte produse pentru toti beneficiarii celor sase cantine sociale din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea:

„Ma aflu astazi la Cantina sociala Ominis din Capitala, acolo unde de obicei iau masa cateva sute de persoane din categoriile vulnerabile, care au nevoie de sprijin.

Astazi este o zi speciala pentru ca este Joia Mare, iar colegele mele de la Directia Generala de Asistenta Sociala pregatesc oua incondeiate pentru 2000 de persoane din Bucuresti. Este vorba despre persoanele varstnice, persoanele cu dizabilitati, familiile monoparentale sau cazurile sociale, care, fie si-au pierdut locul de munca in aceasta perioada, fie au venituri insuficiente. Pentru ei au fost pregatite pana acum pasca, cozonac, dar si oua rosii, incondeiate.

Fiecare persoana care ne-a solicitat sprijinul va primi un pachet cu produse pentru sarbatori”.

Pe aceasta cale, Primarul General le-a multumit angajatilor din domeniul asistentei sociale, care, prin activitatile desfasurate, se expun riscului de contaminare cu coronavirus:

„Le multumesc pe aceasta cale asistentilor sociali care, asemenea cadrelor medicale, nu isi vor vedea familiile de Paste pentru ca sunt nevoiti sa se izoleze. Prin munca lor, asistentii sociali intra in contact cu foarte multe persoane, unele dintre ele vulnerabile, acest lucru implicand un risc de contaminare. Din acest motiv, o parte dintre acestia sunt deja cazati in unitati hoteliere, iar o alta parte merg acasa, dar intr-o casa pustie, pentru ca familiile lor au fost nevoite sa locuiasca intr-o alta locatie”.

La randul sau, Cosmina Simiean, directorul Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a aratat ca in ultima perioada a existat o crestere a solicitarilor venite din partea persoanelor vulnerabile.

„Pentru fiecare angajat din domeniul asistentei sociale este un Paste atipic, o perioada cu provocari la care nu ne-am fi asteptat, cu foarte multe nevoi sociale exprimate de persoanele vulnerabile. Pentru aceste persoane, eu si colegii mei din asistenta sociala ne aflam in aceste zile la munca, pentru a oferi sprijin acolo unde este cu adevarat nevoie de noi. Multumim tuturor angajatilor din asistenta sociala care au inteles si au ales sa isi sacrifice viata personala in aceste zile”.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin DGASMB, acorda constant sprijin pentru categoriile sociale vulnerabile din Bucuresti, sprijin intensificat în aceasta perioada. In acest sens, au fost initiate masuri pentru ca acestea sa poata beneficia de mese calde sau pachete cu alimente de baza.

Astfel, din data de 25 martie pana in prezent, 21.268 de portii de hrana calda au fost distiribute, de la ghiseele cantinelor sociale, categoriilor vulnerabile. Totodata, peste 850 de seniori bucuresteni beneficiaza in prezent de masa calda la domiciliu.

La peste 1.000 de familii sunt livrate, lunar, la domiciliu, pachete cu alimente neperisabile.

De asemenea, peste 600 de persoane fara adapost, cazate in centrele Primariei Captalei, primesc trei mese calde pe zi se precizează în comunicatul oficial PMB.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră