Primăria Capitalei achiziționează 25 de ventilatoare mecanice

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Primăria Capitalei achiziționează 25 de ventilatoare mecanice

Primăria Capitalei vine în sprijinul spitalelor bucureștene pe care le are în subordine și demarează achiziționarea de 25 ventilatoare mecanice și a unui ansamblu mobil de CT pentru detectarea rapidă a noului coronavirus.

”Consiliul General al Municipiului București (CGMB), întrunit astazi în ședință extraordinara a hotărât, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, redistribuirea unor sume în bugetul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) în vederea achiziționării unor echipamente medicale de un înalt nivel tehnologic, esențiale în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2.

Primarul General, Gabriela Firea:

“Primăria Capitalei, prin instituţiile şi direcţiile din subordine, acţionează constant pentru protejarea bucureştenilor şi pentru completarea sau modernizarea dotărilor unităţilor medicale implicate în lupta de combatere a coronavirusului.

Vom achiziţiona de urgenţă 25 de ventilatoare și un ansamblu mobil Computer Tomograf (CT) dotat cu un modul de inteligenţă artificială capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus. Acest aparat ultraperformant este capabil să realizeze câteva sute de teste pe zi”.

Depistarea infectării cu SARS-COV 2 este posibilă în urma efectuării unei tomografii computerizate la plămâni, iar apoi, cu ajutorul unui soft special, datele sunt analizate și rezultatul se dă în timp record.

Sumele alocate pentru ansamblul mobil de CT, cu modul de inteligență artificială, sunt de 4.200.000 lei, iar cele pentru cele 25 de ventilatoare mecanice sunt de 4.875.000 lei”, se precizează prin intermediul comunicatului oficial.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră