FĂRĂ PRECEDENT. Opt primari din Dolj și Gorj, reţinuţi, noaptea trecută, într-un dosar de corupție

09 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
FĂRĂ PRECEDENT. Opt primari din Dolj și Gorj, reţinuţi, noaptea trecută, într-un dosar de corupție

Acțiune fără precedent a procurorilor și polițiștilor, ieri, în Gorj și Dolj, într-un dosar de corupţie instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit anchetatorilor, au fost vizate primăriile şi primarii din Slivileşti, Cătunele, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbăteşti, Plopşoru, din Gorj, precum şi Melineşti, din judeţul Dolj. Vizată a fost și administraţia din oraşul Rovinari, unde în verificări ar fi administratorul public al primăriei. Nu în ultimul rând, suspect în dosar este şi Mihai Calotă, primarul din Urdari, Gorj.

Aceștia s-ar fi folosit de funcţia pe care o ocupă pentru a pretinde sume de bani pentru atribuirea unor contracte de prestări servicii.

Potrivit presei locale, azi noapte, opt dintre ei au fost reţinuţi.

Mită de 400 de mii de euro

„Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei”, a declarat pentru in-gorj.ro Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Primul primar adus la audieri a fost edilul comunei gorjene Urdari, Mihai Calotă, intrat în atenţia oamenilor legii acum cu două săptămâni, în acelaşi dosar care vizează activitatea firmelor conduse de omul de afaceri gorjean Ion Iordache, fost primar al oraşului Turceni.
În principal, este vorba de societatea Ydail Construct, abonată la lucrări publice în ultimii ani, potrivit gds.ro. Calotă a spus că nu a luat șpagă și că este în relații de colaborare cu Iordache. Edilul fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale.

În același dosar au mai fost reținuți primarul comunei Melinești, Ana Ceană, și primarul comunei Bărbătești, Adrian Mangu. Totodată, a fost reținut și administratorul societăţii Ydail Construct, Doru Şandru.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii au ridicat documente de la cele zece instituţii administrative locale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră