Prim-vicepreședinte PNL, urmărit penal de DNA

02 Iul 2015
Prim-vicepreședinte PNL, urmărit penal de DNA
 Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL, a fost pus sub urmărire penală de DNA. Acesta a fost chemat la DNA, joi, în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru, fost consilier prezidențial, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.
Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Naţională Anticorupţie, deputatul PNL Dan Motreanu este acuzat de folosirea influenţei şi spălare de bani.

"În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală - denunțător în prezenta cauză - a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău. Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză), suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate", notează procurorii DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră