Președintele IICCMER, despre condamnarea lui Vișinescu: Este o pedeapsă exemplară

24 Iul 2015
Președintele IICCMER, despre condamnarea lui Vișinescu: Este o pedeapsă exemplară
Președintele executiv al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Radu Preda, a declarat, după ce instanța a decis ca torționarul Alexandru Vișinescu să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, că în acest caz pedeapsa este una exemplară.

”Ținând cont de vârsta pe care o are cred că este o pedeapsă exemplară. Pe viață ar fi fost redundant, dar cred că este o pedeapsă potrivită. (...) O consecință a acestei pedepse arată gravitatea faptei pentru alții care sunt mai tineri care trebuie să învețe că istoria nu se face din amnezii, ci din fapte asumate personal. (...) Este o condamnare concretă, dar care are o încărcătură simbolică foarte puternică. (...) E limpede că procesul lui Vișinescu este unul cu caracter exemplar ”, a spus Radu Preda, potrivit b1.ro.

Curtea de Apel București a decis vineri condamnarea în primă instanță la 20 de ani de închisoare a torționarului Alexandru Vișinescu, fost șef al penitenciarului de la Râmnicu Sărat, pentru crime împotriva umanității. 

Citiți și:

EXCLUSIV. Când vom avea un muzeu al comunismului și cum va arăta el (INTERVIU)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră