Premierul interimar, declaraţie îngrijorătoare: Doar 7% dintre şcolile din România au autorizație de securitate la incendii

07 Noi 2015
Premierul interimar, declaraţie îngrijorătoare: Doar 7% dintre şcolile din România au autorizație de securitate la incendii
Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă la Guvern, din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor.
 
"Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație (...), cu privire la protecție contra incendiilor", a spus Cîmpeanu, care este și ministru al Educației.

Marţi, fostul ministru de Interne Vasile Blaga spunea că trebuie verificate toate instituţiile statului, jumătate dintre şcoli neavând aceste autorizaţii de securitate la incendii.
 
"Dacă mergem şi verificăm toate instituţiile statului jumătate dintre şcoli funcţionează ilegal din acest punct de vedere (al securităţii contra incendiilor n.r). Ştiu precis că la un moment dat nici Sala Palatului nu îndeplinea astfel de condiţii acolo. Ar trebui să respectăm cu toţii legea, iar aprobările să fie date în cunoştinţă de cauză. Chiar dacă sunt pe proprie răspundere, trebuie să fie verificate ulterior", a spus atunci Blaga.

Tot în conferinţa de la Guvern, secretarul de stat Raed Arafat a spus că sunt în desfășurare controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.
 
"Dacă prindem un club sau o discotecă care depășeste cifrele prevăzute prin autorizație, o închidem pe 60 de zile și o să amendăm între 30 și 100.000 de lei, așa cum prevede legea. (...) Vor fi controale și astăzi, și mâine, și poimâine, continuu", a explicat Arafat.
 
La rândul său, întrebat câte spitale sunt fără autorizaţie de la pompieri, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț. (V.M.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră