Premierul Dacian Cioloş, la grădiniţă

05 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Premierul Dacian Cioloş, la grădiniţă

Grădiniţa vizitată de premierul Cioloş are 14 copii înscriși, 11 dintre aceștia fiind eligibili pentru a beneficia de tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă (FCG), program instituit prin Legea 248/2015. Actul normativ transformă în program național programul-pilot similar, inițiat în 2010 de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Obiectivele programului sunt reducerea abandonului școlar și a numărului de persoane care riscă să sufere de pe urma sărăciei şi excluziunii sociale. Concret, programul Fiecare Copil în Grădiniță încurajează participarea la învățământul preșcolar al copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, proveniți din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei/lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță. Conform unei estimări preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, condiţionate de prezenţa la grădiniţă.

"La grădinița din Podu Cristinii, comuna Potlogi am întâlnit astăzi copii veseli. Copiii sunt foarte încrezători în ceea ce privește viitorul și mi-au dat și mie energie cât pentru tot anul. Știu că pentru unii părinți este mai dificil să-și trimită copiii la grădiniță dar grădinița înseamnă o șansă în plus în viață pentru fiecare copil, o șansă care merită acordată și care răsplatește peste ani efortul oricât ar fi de mare. Programul începe astăzi. Felicitări celor ce au inițiat acest proiect si celor ce l-au susținut printr-o lege. Pregătim implementarea lui printr-un proiect de Hotărâre de Guvern pus azi în dezbatere publică", a scris premierul Cioloş pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră