EXCLUSIV. Prefectul din Vaslui a trimis PSIHOLOGII acasă la fata violată

22 Iul 2015
EXCLUSIV. Prefectul din Vaslui a trimis PSIHOLOGII acasă la fata violată
Prefectul Judeţului Vaslui, Andrei Puică, a declarat pentru mariustuca.ro că, miercuri, o echipă de psihologi a fost trimisă la casa fetei violate din Muntenii de Sus. Mai mult, în această săptămână, imediat după întâlnirile cu angajaţii MAI, vor fi organizate patrule de legitimare în zonele considerate nesigure.

„După tot scandalul acesta, am sunat la Inspectoratul Şcolar, care m-a îndrumat spre liceul unde învaţă fata. Am vrut să văd dacă tânăra a primit consiliere psihologică. Fata a avut acces la consilierul şcolii, am cerut şi eu un raport ca să văd ce şi cum. Ulterior, am vorbit cu unitatea mobilă de psihologi, cu directorul de la Socola, întrucât vrem ca fata să aibă parte de cea mai bună îndrmare psihologică. Echipa a fost trimisă la familia fetei. Din câte înţeleg, la momentul la care au ajuns, acasă nu era nimeni. O să luăm legătura cu părinţii,” a precizat Andrei Puică, prefectul de Vaslui, pentru mariustucă.ro.

Prefectul a mai declarat că îşi doreşte să facă un protocol de colaborare între toate instituţiile abilitate, de la şcoli, la poliţie, inspectorate şi spitale, astfel încât copiii din judeţul vaslui să aibă parte oricând de consiliere psihologică de specialitate.

În acest protocol o să fie inclus şi Inspectoarul de Poliţie, pentru că ei sunt cei care primesc sesizările şi pot anunţa, ulterior, toate instituţiile abilitate, a explicat Andrei Puică.

Legat de întâlnirea care va avea loc joi sau vineri, cu structurile MAI din judeţ, prefectul a spus că „trebuie să vedem cum facem patrule care să monitorizeze zonele. Fata a fost luată de o persoană cunoscută când s-a întâmplat nenorocirea asta. Nu prea poţi controla astfel de evenimente, dar poţi încerca să previi. Mă gândesc la patrulare şi legitimare. O să găsim o soluţie. O să mai avem şi o campanie de informare care este mai mult decât necesară.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră