Povești în aer liber la Festivalul “Opera Copiilor”

26 Mai 2015 | scris de Cristi Severin
Povești în aer liber la Festivalul “Opera Copiilor”
Opera Comică pentru Copii organizează, în perioada 29 mai -1 iunie 2015, prima ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, cu  numeroase de activități în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.
Evenimentele vor avea loc în Parcul Herăstrău- la Foișor, la Peluză și pe Aleea Michael Jackson- la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” precum și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Fiecare zi din Festival va avea o tematică specială.
Manifestările debutează cu Ziua Prieteniei, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor ( între orele 15:00- 17:00) la Muzeul Naţional al Satului, un eveniment caritabil menit să aducă un zâmbet pe chipurile a 200 de copii nevoiași din București. Următoarele două zile, Ziua Muzicii și Ziua Tradițiilor, sunt destinate activităților în familie: la Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (între orele 10:00 - 17:00), recompensată cu premii surpriză, iar în Parcul Herăstrău au loc momente artistice din trei registre diferite: Cutia Muzicală (între orele 16:00-19:00)- mini-concerte susținute în Foișor de ansambluri de copii din București și din ţară; Tărâmul poveștilor (între orele 14:00-15:00) - povestea personajelor Operei Comice pentru Copii- la Peluza de pe malul lacului; Concertele de la țărm (între orele 20:00—21:00) - seri de folk la Peluză. Invitaţii acestei ediții sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Bațu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olărașu și Ovidiu Mihăilescu. Tot sâmbătă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se joacă ultimele trei reprezentații ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminică, musicalul “Coana Chirița”, cu Stela Popescu. Ultima zi de festival aduce în centrul atenției copiilor mișcarea și muzica, printr-o paradă a școlilor de balet. Traseul acesteia pornește de la Muzeul Satului, continuă pe Bulevardul Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson, unde fiecare școală participantă va susține câte un flashmob, și culminează cu scurte recitaluri la Foișorul de pe malul lacului Herăstrău. De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu, din Muzeul Satului, se vor desfășura interviuri cu personalități din cultură, artă, sport și jurnalism, sub genericul “Copilăria mea”. Și-au anunțat prezența Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Țopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu și Felicia Filip.

Programul Festivalului “Opera Copiilor” poate fi consultat pe site-ul instituției organizatoare, www.operacomica.ro, accesul fiind gratuit la evenimentele care au loc în aer liber.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră