Povestea ŞEFEI DE PROMOŢIE care a terminat liceul cu 10, dar a PICAT bac-ul pe motiv că „a cooperat cu colegii“. Domnule ministru Cîmpeanu, dar profesorii supraveghetori ce au păzit?

12 Iul 2015
Povestea ŞEFEI DE PROMOŢIE care a terminat liceul cu 10, dar a PICAT bac-ul pe motiv că „a cooperat cu colegii“. Domnule ministru Cîmpeanu, dar profesorii supraveghetori ce au păzit?
Povestea Alexandrei Burtă, şefa de promoţie la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei, dar care a fost eliminată de la bacalaureat pe motiv „că cooperat cu colegii“ a fost puternic mediatizată în ultimele zile. Atât fata, cât şi părinţii acesteia sunt hotărâţi să-şi caute dreptatea, cazul acesteia ajungând şi în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis. Părinţii a zece dintre tineri au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean, pe motiv că aceştia sunt victimele unui abuz care riscă să le distrugă viitorul.Potrivit legii, elevii eliminaţi nu mai au voie să susţină examenul în următoarele două sesiuni. Ministrul Cîmpeanu a declarat la un post de televiziune că eliminarea tinerei a fost justificată. Aşa o fi, domnule ministru, dar profesorii supraveghetori din sala respectivă ce au păzit? Care le-a fost rolul? De ce Alexandra nu a fost eliminată, atunci, pe loc? De ce vă jucaţi cu visele unor tineri? De ce să plătească elevii din cauza incompetenţiei unor supraveghetori care nu au ştiut sau nu au vrut să-şi facă treaba? 

Alexandra Burtă:Supraveghetorii nu ne-au atras atenţia

Reamintim că Alexandra Burtă, care a terminat Colegiul Tehnic „Unirea“ din Ştei ca şefă de promoţie, se numără printre cei 108 elevi eliminaţi la examenul de bacalaureat.  Eleva a aflat acest lucru abia când s-au afişat rezultatele, tânăra explicînd faptul că în timpul probei scrise de matematică lucrurile au decurs normal, iar supraveghetorii nu au atras atenţia nimănui. „Nu s-a întâmplat absolut nimic în timpul examenului. Fiecare şi-a văzut de lucrarea lui. Supraveghetorii nu ne-au atras atenţia”, a povestit Alexandra Burtă. „Eu mi-am văzut de lucrarea mea nu am avut nici o treabă cu nimeni din jurul meu”, a mai spus eleva.

Reacţia ministrului despre eliminarea şefei de promoţie

Ministrul Educaţiei spune însă că eliminarea fetei este justificată. “Am fost impresionat de acest caz. Am cerut corpului de control reanalizarea situaţiei şi am constatat că nu a fost un simplu accident. Fata a colaborat cu colegii din spate, din faţă, din lateral, ceea ce nu e permis. Din păcate, da, este justificata eliminarea fetei, a declarat Sorin Cîmpeanu.Eleva susţine însă că elevilor eliminaţi nu li s-a dat nicio explicaţie şi nu ştiu care este motivul pentru care au fost eliminaţi. Am văzut că suntem eliminaţi dar nu ştim de ce, nu ni s-au dat explicaţii, nu ni s-a spus motivul, nu ni s-au arătat înregistrările video”, a afirmat şefa de promoţie.

Memoriu la preşedintele Iohannis 


Părinţii elevilor eliminaţi de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei au trimis joi, 9 iulie 2015, un memoriu la Ministerul Educaţiei, la Guvern şi chiar şi la Preşedintele României, Klaus Iohannis. Aceştia cer să se facă dreptate pentru copii şi să le fie puse la dispoziţie înregistrările video pentru a putea vedea cine a copiat şi cine nu, dar şi reluarea examenului.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră