POVESTEA Ioanei Geambaşu, tânăra olimpică prinsă în infernul de la Colectiv. Visa să ajungă arhitect

16 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
POVESTEA Ioanei Geambaşu, tânăra olimpică prinsă în infernul de la Colectiv. Visa să ajungă arhitect

Ioana Victoria Geambaşu, din Mizil, judeţul Prahova, avea 18 ani, luase bacalaureatul cu media 9.51, era olimpică la matematică şi dorea să devină arhitect.Tânăra, internată în stare critică, intubată, a murit din cauza arsurilor de căi respiratorii suferite în incendiul din clubul Colectiv.

Ioana Victoria Geambaşu s-a stins sub privirile neputincioase ale mamei sale, care era medic chirurg în spitalul din Mizil. În vara acestui an, Ioana Victoria Tocilescu a absolvit Liceul Teoretic "Grigore Tocilescu" din Mizil şi a promovat bacalaureatul cu media 9.51. Tânăra împlinise 18 ani în august, era olimpică la matematică, iubea ştiinţele exacte şi voia să devină arhitect. 

 

Luni, prietenii Ioanei Geambaşu au transmis mesaje de condoleanţe familiei acesteia. "Speram să nu fie adevărat ... Dumnezeu îşi alege doar oamenii buni, dar ne-ai părăsit prea devreme", a scris o prietenă a Ioanei Victoria Geambaşu. În urma incendiului din clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 17 zile de la tragedie au decedat alte 29 de persoane, numărul victimelor ajungând, luni, la 56. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, aproximativ 40 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă nouă au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi unul în Germania. 

 

56 DE PERSOANE RĂNITE ÎN COLECTIV SUNT INTERNATE ÎN SPITALELE BUCUREŞTENE 

 

Aseară, ministerul Sănătății a anunțat că 56 de persoane rănite în Colectiv mai sunt internate în spitalele bucureștene. Dintre acestea 13 sunt în stare critică și gravă.

Un pacient de la Bagdasar-Arseni urmează să fie transferat astăzi la un spital din Germania. Secretarul de stat Raed Arafat a avertizat, ieri, că bilanțul victimelor de la clubul Colectiv ar putea crește în următoarele zile. "Noi încă avem pacienți netransferabili, netransportabili, sunt pacienți critici care, chiar dacă am fi dorit și chiar dacă au locuri în alte țări să îi ducem, nu sunt transferabili. Înseamnă că acești pacienți pot să meargă către mai bine sau către mai rău. Asta înseamnă că încă, din păcate, nu putem să spunem că s-a terminat. Va începe perioada de complicații ale infecțiilor și ale altor tipuri de complicații la unii pacienți. De aici pot să spun că, din păcate, încă este posibil să mai avem decese în rândul celor care sunt în țară și în rândul celor care sunt în afara României", a spus ieri Arafat.

Secretarul de stat în MAI a recomandat celor care au fost în club pe 30 noiembrie, dar nu au suferit răni, să se supună totuși unui control medical.

"Dacă nu ai nimic, dacă nu simți nimic înseamnă că ești ok, dacă ai vreo problemă și simți că este vreo problemă te duci la medici, te consultă, te vede. Este posibil o perioadă unii să manifeste anumite probleme cum ar fi să tușească, să nu se simtă bine pulmonar, să aibă probleme, să facă mai ușor anumite infecții, dar asta cert trebuie atunci consultat", a explicat Raed Arafat.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră