FINAL FERICIT. Cei doi copii din Mehedinţi au fost găsiţi! Cui vor fi încredinţaţi aceştia

26 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
FINAL FERICIT. Cei doi copii din Mehedinţi au fost găsiţi! Cui vor fi încredinţaţi aceştia

Copii au fost dati disparuti dupa ce mama lor a reclamat ca nu mai stie nimic de soarta lor de luni intregi. Parintii copiilor au divortat in America, iar femeia a obtinut custodia totala a minorilor. Această poveste a luat amploare după ce mama micuților, o româncă stabilită în Statele Unite, a făcut un apel disperat la autorități pentru a fi ajutată să-și găsească micuții, dispăruți împreună cu tatăl lor după divorțul părinților.

Mai exact, potrivit Digi 24, femeia l-a acuzat pe tatăl minorilor, şi el român cu cetăţenie americană, că i-ar fi răpit pe cei mici acum un an, după ce ea a obţinut custodia totală peste Ocean. În România cei doi împart custodia copiilor. Maria s-a căsătorit cu Roberto Vlad acum 12 ani. Au plecat peste Ocean convinşi că îşi vor găsi acolo fericirea. El lucra la o companie de aparatură medicală, iar ea la o casă de bătrâni. După naşterea celui de-al doilea copil, în 2009, relaţia dintre soţii Vlad a început să se deterioreze, aşa că patru ani mai târziu femeia a decis să divorţeze.

Au plecat peste Ocean convinşi că îşi vor găsi acolo fericirea

Înainte de finalizarea divorţului, intentat în Statele Unite, instanţa a hotărât ca soţii să împartă custodia copiilor. În acea perioadă femeia a venit cu minorii în România. La un moment dat, soţul i-a luat la el pentru a petrece cele două săptămâni stabilite de judecători.  Era prin octombrie 2015. De atunci, Maria spune că nu şi-a mai văzut copiii. A început un nou război în instanţă. Mai întâi în Statele Unite, unde judecătorii i-au acordat custodia totală asupra minorilor. Cu decizia în mână a cerut ajutorul poliţiei, care i-a dat pe copii în urmărire. În România lucrurile au mers mai greu. Abia în luna iunie o instanţă i-a încredinţat minorii.

În timp ce poliţiştii din America şi din România îi căutau pe copii tatăl postează regulat imagini şi informaţii pe Facebook. Bărbatul susţine că a fost dorinţa copiilor de a rămâne cu el: „Mare nedreptate. Un an din viața mea pierdută şi copiii ăștia și peste $40,000 în cheltuieli după ce m-a lăsat fără nimic. Copiii ăștia au suferit şi suferă mult din cauza ei şi nu vrea sa înceteze. Să lase copiii in pace. Ei au ales sa stea cu mine şi o să ne judecăm în tribunal în România”. 

Deznodământ cu final fericit 

„La data de 26 octombrie 2016, minorii de 8 şi 10 ani, care au dispărut de la domiciliu împreună cu tatăl lor, imediat după ce instanța de judecată i-a încredințat mamei, au fost găsiţi pe raza municipiului Bucureşti. În acest caz sunt demarate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Dr.Tr.Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea a hotărârii judecătoreşti.

Cei doi copii vor fi prezentaţi Direcţiei Judeţene de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Mehedinţi în vederea clarificării situaţiei de fapt. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Capitalei“, potrivit unor oficiali din cadrul Poliţiei Române. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră