Poveste cu Mitică din Iași. Tâlharului i s-a făcut foame și i-a cerut victimei să-i facă ouă ochiuri

25 Mai 2017
Poveste cu Mitică din Iași. Tâlharului i s-a făcut foame și i-a cerut victimei să-i facă ouă ochiuri

Povestea sună așa... Dumitru Hrincă este un ieșean în vârstă de 31 de ani, lovit de șomaj în urmă cu două luni, mai precis pe 23 martie 2017. Rămas singurel în apartamentul în care locuiește cu iubita sa, care-și lumineze mintea prin cunoaștere, la UMF. Mitică și-a regăsit un vechi prieten - alcoolul - pe care l-a îmbrățișat în forme cu diferite concentrații, bere și vodcă.

Cu mintea într-o perfectă înfrățire cu băutura, Mitică și-a pus în gând să ofere un sens existenței sale și a conceput un plan prin care urma să-și lase vecinii fără obiecte de valoare prin casă. Și-a pus mănuși, fața și-a acoperit-o cu un tricou și, ca un Spiderman, s-a strecurat pe geamul de la baie fix în balconul de alături, operațiune realizată cu succes și datorită Dumnezeului bețivilor.

Ghinion, fix în același moment, tânăra care locuia cu chirie în apartamentul vecin a sosit acasă, și așa Mitică a trecut de la statutul de hoț la cel de tâlhar.

"Inculpatul Hrincă Dumitru a tras-o pe persoana vătămată în sufragerie şi s-au aşezat pe pat, după care i-a adresat mai multe întrebări legate de viaţa sa, persoana vătă­mată, de frică, răspunzându-i la toate întrebările. Inculpatul a să­rutat persoana vătămată pe frunte, şi i-a spus să nu-i fie frică“, se arată în rechizitoriu. La un momentu dat, Dumitru Hrincă i-a spus victimei sale că îi este foame, şi a condus-o pe tânără spre frigider. Acolo, i-a spus acesteia să îi gătească ouă. „Partea vătămată s-a conformat, a făcut un ou, pe care inculpatul a refuzat să-l mănânce, spunând că a vrut să testeze dacă persoana vătă­mată are abilităţi (dându-şi probabil seama că, pentru a mânca, ar fi fost necesar să îşi îndepărteze tricoul de pe faţă)", scrie în actul de acuzare al lui Dumitru Hrincă.

Hrincă și-a amenințat victimă că, în cazul în care nu-i transferă luî proprietatea unor bunuri de valoare din casă, o va tăia cu cuțitul. Speriată, victima a spus că nu deține nici ea ceva de valoare în casă, dar că-i poate satisface pretenția oferindu-i telefonul şi 50 de lei.

Neîncrezător, Mitică s-a apucat să scotocească prin apartament, oferind victimei sale posibilitatea să fugă și să alerteze vecinii. Scena a fost admirată chiar şi de iubita lui Mitică. care între timp se întorsese de la cursuri. Iubita lui Hrincă l-a văzut şi pe acesta ieşind din apartamentul victimei, recunos­cându-l deşi avea tricoul pe faţă.

Mitică s-a repliat din mers, a pus cuţitul şi tricoul în geanta iubitei şi. după atâta tâlhărit, a devenit romantic propunându-i studentei să meargă la plimbare împreună. După câ­teva ore de plimbat, cei doi au fost opriţi de poliţişti, care l-au săltat pe Dumitru Hrincă şi l-au dus la audieri. Acesta se află în prezent în arest. Sfârșit!

Ce s-ar fi întâmplat dacă agresorul avea gusturi culinare mai fine, rafinate prin restaurante de la cinci stele Michelin în sus, cum s-ar fi descurcat biata victimă fără să fi fost măcar admiratoare de Chefi la cuțite, Jamie Oliver sau Gordon Ramsey... 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră