DNA îl contrazice pe Ponta: Documentul prezentat pe Facebook nu este rezultatul raportului de expertiză

19 Aug 2015
DNA îl contrazice pe Ponta: Documentul prezentat pe Facebook nu este rezultatul raportului de expertiză
Directia Nationala Anticoruptie sustine ca fragmentul publicat pe Facebook de premierul Victor Ponta, in legatura cu dosarul sau de la DNA, este de fapt un extras din continutul opiniei separate a unui expert desemnat de Dan Sova, cercetat in aceeasi speta, si ca nu reprezinta nicidecum rezultatul raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza.

"Fragmentul postat pe Facebook de inculpatul Ponta Victor-Viorel este in realitate un extras din continutul opiniei separate a unuia dintre expertii inculpatilor, respectiv expertul desemnat de inculpatul Sova Dan-Coman si nu reprezinta nicidecum rezultatul raportului de expertiza fiscala si contabila dispusa in cauza. Raportul respectiv a fost intocmit de un expert independent, desemnat de organul judiciar, in conformitate cu art. 172 si urmatoarele CPP", a precizat, miercuri după amiază, DNA la solicitarea Agerpres.

Miercuri dimineață, DNA anunta ca prejudiciul reinut in sarcina lui Ponta in dosarul Sova este de 51.000 de lei. La scurt timp după anunț, Victor Ponta a răspuns pe Facebook și a susținut că prejudiciul este zero. Ba mai mult, statul ar treui sa-i dea inapoi 2000 de lei. El a prezentat si o copie după "constatare" (foto), reamintind că sechestrul a fost pus în data de 13 iulie.

"Regret faptul că bătălia politică și de media se duce cu arme necinstite — din expertiza făcută în dosarul meu se arată că SCA 'Șova și Asociații' și-a dedus cheltuieli în baza contractului cu mine de 51.321 de lei și se arată de asemenea că au fost plătite taxe și impozite de către 'Cabinet Avocat Ponta Victor' în suma de 53.000 lei! Deci, prezentarea doar a primei sume este o manipulare a opiniei publice, ignorând voit plata celor 53.000 lei! Adunând cele două sume nu rezultă prejudiciu față de statul român care a încasat în plus 2.000 de lei!", a precizat Ponta pe contul sau de socializare.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră