Ponta, la DNA Oradea. Fostul premier este audiat ca martor în dosarul lui Mircea Govor

12 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Ponta, la DNA Oradea. Fostul premier este audiat ca martor în dosarul lui Mircea Govor

Mircea Govor se află, în orezent, în arest preventiv, după ce, într-o primă fază, a fost reținut pentru 24 de ore, la mijlocul lunii decembrie, de către procuroii anticorupție oradeni, fiind acuzat de “folosire a influenței sau autorității, de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite” și șantaj în formă agravată.

La acel moment, procurorii DNA Oradea anunțau faptul că “în perioada august-octombrie 2013, inculpatul Govor Mircea Vasile, în calitate de președinte al organizației județene a unui partid politic și vicepreședinte a Consiliului Județean Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, a făcut demersuri, printr-un intermediar, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale”.

Anchetatorii susţin că intervenţiile ar fi ajuns chiar până la Liviu Dragnea, actual şef al PSD. Toţi ce menţionaţi neagă însă scenariul descris de anchetatori.

În același dosar a fost audiat și actualul președinte social-democrat Liviu Dragnea, iar deputatul PSD Andrei Dolineaschi este urmărit penal.

Articol în curs de actualizare

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră