Apometru pentru apa folosită de .... pompieri!

28 Iun 2015
Apometru pentru apa folosită de .... pompieri!
În Galați, apa folosită la stingerea incendiilor care este încărcată în autospeciale de la unitatea de pompieri este contorizată. Mai exact, de ceva vreme, la remiza pompierilor, acolo unde se încarcă autospecialele cu tone de apă, a fost montat un apometru. Acesta contorizează strict apa utilizată la stingerea incendiilor, şi nu pe cea consumată în unitate, pentru aceasta din urmă fiind montat de multă vreme un alt apometru.

„Este contorizată separat apa încărcată de aici pentru stingerea incendiilor, dar Primăria o plăteşte în continuare. E o chestie administrativă a celor de la Apă Canal sau Primărie. Apometrul este aici, în remiză. Separat, mai avem unul pentru clădirea administrativă, dar aici este cel care contorizează apa folosită la stingerea incendiilor.

Nu ştiu exact ce a determinat această contorizare. Este posibil ca problemele cu apa rece apărute în oraş pe fondul rău-platnicilor să îi facă să dorească să vadă care sunt pierderile şi pe reţea, şi oricum se vede câtă apă consumăm acum, la stins incendiile. Există Legea 307 din 2006, care spune că apa folosită la stingerea incendiilor este gratuită. Şi acum este gratuită, o plăteşte Primăria, dar este contorizată”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi, pentru monitoruldegalați.

„Facem acest demers în baza legii. Până acum, de la începutul anului, Primăria şi Consiliul Local Galaţi au plătit 1.300 de lei pentru apa folosită la incendii”, a precizat Emanuela Turcu, purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră