ULTIMA ORĂ. „DULĂUL“ de la Rutieră, spaima şoferilor băuţi, avansat POST-MORTEM. Polițistul băgat în comă de afaceristul turc a murit în această noapte

21 Aug 2015
ULTIMA ORĂ. „DULĂUL“ de la Rutieră, spaima şoferilor băuţi, avansat POST-MORTEM. Polițistul băgat în comă de afaceristul turc a murit în această noapte
Gheorghe Ionescu, politistul de la Rutiera, accidentat de soferul turc a murit, decesul său fiind declarat de medici în această dimineață la ora 7,00.
Gheorghe Ionescu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, iar familia va primi un ajutor material în valoare de 20,000 de euro. El va fi înmormântat cu onoruri militare, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, soferul vinovat se afla după gratii iar procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptei sale de la tentativă de omor, la omor calificat, riscând o pedeapsă între 15 și 25 de ani de închisoare sau chiar pe viață.

____________________________

Şoferul turc l-a târât pe poliţist 350 de metri pe capota maşinii

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

"Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. - lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire - a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri", precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti. Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.
______________



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră