Poliţiştii români vor face ordine pe litoralul bulgăresc

01 Aug 2015
Poliţiştii români vor face ordine pe litoralul bulgăresc
Opt poliţişti români şi-au început astăzi misiunea în patru stațiuni turistice din Bulgaria. Ei îi vor consilia și le vor acorda sprijin cetățenilor români care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul Bulgariei, în luna august.

Cei 8 polițiști români vor acționa alături de polițiștii bulgari, în stațiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic și Nessebar.Misiunea polițiștilor români în aceste stațiuni se va desfășura, în perioada 1 — 31 august a.c., urmând ca în fiecare din cele patru stațiuni să acționeze câte doi polițiști români.

Conform unui comunicat al IGPR, în misiunea din Bulgaria s-au deplasat câte doi polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Giurgiu și Dolj și câte un polițist din cadrul inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Timiș, Sibiu și Caraș Severin.

Este a doua serie de 8 poliţişti români aflaţi în misiune anul acesta pe litoralul bulgăresc. În cadrul misiunii desfășurate  în perioada 1 — 31 iulie a.c., au fost consiliați peste 2000 de turiști români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații și furnizarea unor informații de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, polițiștii români au participat, alături de colegii bulgari la 205 acțiuni, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal și soluționarea unor neînțelegeri legate de operațiunile de schimb valutar, precizează IGPR.

Inspectoratul General al Poliţiei aminteşte că este al șaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat.

Aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor polițiștii români și bulgari acționează în patrule comune în scopul asigurării ordinii și liniștii publice. De asemenea, cooperează și acordă asistență în cadrul activităților specifice, relaționând îndeosebi cu cetățeni ai propriului stat. Activitățile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât și iarna) în zonele în care se deplasează turiști români și bulgari. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră