Poliţiştii români, premiaţi pentru operaţiunea ''SETRA''

04 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Poliţiştii români, premiaţi pentru operaţiunea ''SETRA''

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române au fost premiați de Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) pentru profesionalismul și rezultatele obținute în cadrul operațiunii ''SETRA'', ce a vizat destructurarea unei grupări specializate în trafic de migranți și contrabandă.

Operațiunea ''SETRA'' este o investigație comună în domeniul traficului de migranți și al contrabandei, care a reunit agențiile de aplicare a legii din România, Bulgaria, Ungaria și Turcia.Cooperarea internațională eficientă și rapidă între autoritățile participante a fost susținută și facilitată de SELEC (Southeast European Law Enforcement Center) — Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii, precizează IGPR.

Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii — SELEC, cu sediul la București, este o organizație internațională înființată pentru acordarea de sprijin celor 12 state membre. Principalul obiectiv al acestuia este sporirea capacității de coordonare în domeniul prevenirii și combaterii criminalității, în cazul în care faptele ilicite implică un element de natură transfrontalieră.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române și procurorii DIICOT — Structura Centrală au efectuat pe 6 august 2014 zece percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în trafic de migranți, pe ruta Orientul Mijlociu — Uniunea Europeană. Perchezițiile au avut loc pe raza județelor Arad, Brașov, Dolj, Ialomița, Galați, Vâlcea și în municipiul București.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră