DUPA DOUA ZILE, E OFICIAL! Polițistul mort în accidentul de motocicletă, în COLOANA OFICIALA a lui Gabriel Oprea. Ce s-a întamplat pe traseul Băneasa - Str. Știrbei Vodă

22 Oct 2015
 DUPA DOUA ZILE, E OFICIAL! Polițistul mort în accidentul de motocicletă, în COLOANA OFICIALA a lui Gabriel Oprea. Ce s-a  întamplat pe traseul  Băneasa - Str. Știrbei Vodă
Poliția Capitalei a anunțat astazi  că polițistul care a decedat marți în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.După producerea accidentului coloana oficială a fost oprită şi s-au dispus măsuri pentru acordarea primului ajutor.

Citam din comunicatul Politiei: referitor la accidentul din 20 octombrie a.c. în care a fost implicat colegul nostru, subinspector post-mortem Gigină Bogdan Cosmin, facem următoarele precizări:

Polițistul se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice Poliției Rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranță, a unei coloane oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic.

Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la fața locului și au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, polițistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgență București. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ceilalti decidenți din conducerea MAI, pentru intervenția de urgență a echipajelor SMURD și informarea permanentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ținut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat.

La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Menționăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competența procurorilor. Întregul colectiv al Poliției Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment. 

Politistul e 28 de ani si-a pierdut viata marti seara 

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia.

Surse judiciare au declarat că în acest caz procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar de cercetare penală în care s-a început urmărirea in rem, pentru fapta de ucidere din culpă.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră