Politica la români: nici nu şi-a luat postul în primire, că e gata autostrada

22 Iun 2015
Politica la români: nici nu şi-a luat postul în primire, că e gata autostrada
Mihai Fifor, senator PSD, ar urma să fie numit luni Ministru al Transporturilor. Cel puţin asta susţine președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, citat de metropolitan. Nici nu a fost numit oficial la Transporturi, că agenda viitorului ministru pare ocupată. Autostrada Craiova - Piteşti este o prioritate. 

Pe de altă parte, întrebat de ziarişti dacă acceptă propunerea de a fi ministru al Transporturilor, Fifor a spus: "Mi-e foarte greu să răspund la această întrebare pentru că, cel puţin până la ora asta, aşa cum am spus şi zilele trecute, nu am avut o discuţie oficială legată de acest subiect. Să vedem în cursul zilei de astăzi, să vedem ce se mai întâmpla zilele următoare şi după aceea o să putem să stăm de vorbă".

Felicitări de la Craiova.

„Vreau să-l felicit pe colegul nostru, Mihai Fifor, pentru nominalizarea la ministerul Transporturilor. E deja oficial, nominalizarea va fi făcută luni. E un post pe care îl merită, atât el, având în vedere activitatea sa ca șef al comisiei Nana și a comisiei de Transporturi de la Senat, cât și organizația PSD Dolj. Îl felicit și îi amintesc însă că, atât noi, cât și întreg județul avem așteptări mari la acest capitol. Craiova și Doljul merită mai mult și sunt două autostrăzi – cea spre Pitești și cea spre Vest, unde vrem să vedem că se fac pași pe mandatul său”, a spus Manda, la conferința de alegeri a PSD Craiova.

Autostrada Craiova-Pitesti este o promisiune mai veche a autoritatilor romane faţă de americanii de la Ford. Contractul de privatizare al fabricii de la Craiova a fost semnat în 2008. În 2015, nici urmă de autostradă. În acest moment proiectul a fost inclus în Master Planul care se află în aprobare la Bruxelles.

În 2013, Dan Şova, pe atunci ministru al Marilor Proiecte, anunţa că această autostradă va fi construită în regim de concesiune. În acest moment, proiectul depinde de răspunsul UE, deşi va fi construită din bani privaţi.

Autostrada Craiova - Piteşti, va avea o lungime de 121,8 kilometri şi va costa aproximativ 1,5 miliarde de euro.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră