După moartea „DULĂULUI“, un alt poliţist de la Rutieră şi-a găsit sfârşitul. Care a fost ULTIMA MISIUNE a poliţistului de 28 de ani. PARCHETUL a deschis o anchetă

21 Oct 2015
 După moartea „DULĂULUI“, un alt poliţist de la Rutieră şi-a găsit sfârşitul. Care a fost ULTIMA MISIUNE a poliţistului de 28 de ani. PARCHETUL a deschis o anchetă
Un  poliţist de la Brigada Rutieră, care însoţea o coloană oficială, a murit marti seară în Capitală, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă  care nu era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. 

Accidentul s-a petrecut pe bulevardul Ştirbei Vodă din Bucureşti unde agentul de la Brigada Rutieră avea misiunea de a fluidiza traficul, pentru trecerea unei coloane oficiale. Din motive încă nestabilite, poliţistul a căzut cu motocicleta într-o groapă de câţiva metri adâncime, săpată pentru o lucrare.

Medicii care au intervenit la locul accidentului l-au găsit pe poliţist în stop cardio-respirator. Casca sa era distrusă la marginea gropii. Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „În jurul orelor 19 a fost sesizat un eveniment rutier în care este implicat un coleg de-al nostru. În prezent se realizează cercetarea la faţa locului. Cercetările au fost preluate de către Parchetul competent material şi teritorial”.

PARCHETUL A DESCHIS O ANCHETA


Poliţistul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală, dar doctorii nu au putut face nimic ca să-i salveze viaţa. Ancheta urmează să stabilească exact cauzele accidentului. Agentul care a murit avea 28 de ani şi lucra de opt ani la Brigada Rutieră.

În seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, pe strada Ştirbei Vodă a fost sesizat un eveniment rutier, în care a fost implicat un agent de poliţie al Brigăzii Rutiere Bucureşti, precizeaza oficiali ai Politiei. 

La locul accidentului s-au deplasat echipaje SMURD care l-au preluat şi transportat la cel mai apropiat spital, unde, în pofida eforturilor medicilor, a fost constatat decesul. A fost efectuată cercetarea la faţa locului, cauza fiind preluată spre instrumentare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul. poliţistul, în vârstă de 28 de ani, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice poliţiei rutiere.
 
In luna august un alt politist de la Brigada Rutiera si-a pierdut viata 

Reamintim ca in luna august un alt politist de la Brigada Rutiera si-a pierdut viata. Accidentul în care „Dulăul“ şi-a pierdut viaţa s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Tragedia a fost provocată de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 - 200 de kilometri la oră.

„Inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. - lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire - a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10 metri", precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti. Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

Gheorghe Ionescu, decorat post-mortem

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de decorare post-mortem a subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu, care a decedat după ce a fost lovit intenţionat cu maşina de afaceristul turc, Atash Abdullah. "Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în slujba legii, îndeplinindu-și datoria cu prețul sacrificiului suprem, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler subinspectorului de poliție Gheorghe Ionescu", precizează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. Decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră