Poliţia Română a cheltuit 74.000 de euro pe WC-uri turcești și dușuri antivandalism

05 Iun 2015
Poliţia Română a cheltuit 74.000 de euro pe WC-uri turcești și dușuri antivandalism
„WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat însă cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa. Atunci când nimeni nu-l folosea, puneam un pet pe post de capac ca să nu poată veni şobolanii”. Așa descria Elena Udrea, la 23 februarie a.c., în plenul Camerei Deputaţilor, condiţiile din arestul Poliţiei Capitalei. Câteva zile mai tărziu, la 5 martie, Inspectoratul General al Poliţiei Române își anunţa intenţia de a achiziţiona, prin licitaţie publică, 62 de vase wc de tip turcesc și 62 de dușuri antivandalism.

Valoarea estimată a contractului era de 270.900 RON.

La licitaţie s-a înscris o singură firmă, SC AZERA TRADE S.R.L., care, conform prezentării de pe site-ul oficial, „a fost înfiinţată în anul 2008 şi are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al calculatoarelor şi echipamentelor periferice. Cu toate acestea, societatea noastră oferă o gamă variată de produse, la preţuri extrem de accesibile.”

Ȋn cazul de faţă, SC AZERA TRADE SRL a furnizat IGPR-ului, pentru camerele de arest preventiv, WC-uri turcești și dușuri antivadalism. La o valoare totală a contractului de 325.586 RON (circa 74.000 de euro).

Finanţarea a fost realizată prin proiectul „Consolidarea capacităţii sistemului de reţinere și arestare preventivă de a se alinia la standardele internaţionale în materie de drepturi fundamentale ale omului”, implementat de IGPR împreună cu Ministerul Justiţiei. Proiectul are un buget de 1.286.598 de euro, bani ce provin din fonduri nerambursabile, și  urmărește îmbunătăţirea condiţiilor pentru arestaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră