Poliţia Locală Bistriţa şi-a închiriat bodyguarzi

02 Iul 2015
Poliţia Locală Bistriţa şi-a închiriat bodyguarzi
Poliţia Locală a Municipiului Bistriţa a anunţat că a contractat o firmă de pază pentru a păzi mai multe clădiri şi spaţii oraşului. Potrivit anunţului de atribuire, contractul s-a semnat cu firma de pază Ager Dan Security SRL, din Cluj Napoca, şi are o valoare de 256.000 lei. Pentru aceşti bani firma şi-a asumat să păzească sediul Direcţiei Serviciu, Piaţa Decebal, sediul Direcţiei Venituri, sediul Serviciului imobile şi mobilier urban, Serviciu de Termoficare, Biserica Evanghelică, Gheorghe Şincai nr. 2, Parcul Municipal şi Pădurea Schullerward.

Potrivit Regulamentului de Funcţionare şi Organizare a Poliţiei Locale Bistriţa, art. 7 lit.c., această instituţie ar trebui să „asigure paza obiectivelor şi a bunurilor de interes public şi privat stabilite de consiliul local, conform planurilor de pază şi ordine publică.”

Poliţia locală plăteşte pentru primărie
Am încercat să aflăm care este motivul, pentru care un serviciu prestat de Poliţia Locală în folosul comunităţii a fost externalizat unei firme private de pază. La comanda Poliţiei Locale Bistriţa se află Gabrian Ovidiu. Acesta a declarat pentru mariustuca.ro că, firma de pază trebuie să păzească obiectivele municipiului Bistriţa. „Există o legislaţie care prevede numărul maxim de angajaţi. Din calculele pe care le-am făcut noi, prin semnarea acestui contract economisim în jur de 20-25% din banii pe care ar fi trebuit să îi cheltuim noi cu paza respectivelor obiective.”

Numai că, obiectivele care urmează să fie păzite de firma de pază sunt în custodia primărie şi nicidecum în administrarea Poliţiei Locale. Gabrian Ovidiu a declarat că într-adevăr clădirile sunt în administrarea primăriei. „Fie că îi plătim noi din bugeul nostru, fie că-i plăteşte primăria, tot banii comunităţii sunt”, a declarat Gabrian Ovidiu. Curtea de Conturi a României ar trebui să verifice acest contract.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră