Ploile torenţiale au făcut ravagii peste noapte în România. Constanța, sub apă! (FOTO+VIDEO)

08 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Ploile torenţiale au făcut ravagii peste noapte în România. Constanța, sub apă! (FOTO+VIDEO)

Drept urmare, străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar apa a intrat în casele oamenilor.

VEZI VIDEO AICI

Potrivit SC RAJA SA, până la ora 05.00 s-au înregistrat 33 reclamaţii venite din municipiul Constanţa, cele mai multe vizând zonele: Faleză Nord - strazile Tabla Butii si Tabacarie; Delfinariu - strada Ahile Mihail; Centrala - strazile Cuza Voda, Stefan cel Mare, Ion Voda si b-dul Ferdinand; Palas - strazile Veniamin Costache si Motilor; Poarta 6 - Strada Frigului; Coiciu - strazile Merisor, Izvor si Steagului; zona Dacia si b-dul 1 Mai.

În Navodari au fost înregistrate patru reclamaţii de pe străzile Midiei, Plopilor şi Soseaua Constanţei, toate vizând sistemul de canalizare stradal.

cod portocaliu

"Facem un apel către toți abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.66.44.44", se arată într-un comunicat al SC RAJA SA, citat de reporterntv.ro.

În urma atenționării meteorologice de ploi și vijelii emise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în cadrul Primăriei Constanța s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, format din reprezentanți ai compartimentelor de specialitate din Primăria Constanța, SC RAJA SA și ai Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, pentru a lua măsurile de prevenție necesare.

cod portocaliu1

Informarea de vreme rea, ploi și ninsori emisă de Administraţia Natională de Meteorologie pentru aproape toată ţara este valabilă până azi la ora 15:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 octombrie, ora 18:00 — 8 octombrie, ora 15:00, aria ploilor se va extinde treptat și va cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri/metrul pătrat.

În a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în primele ore ale zilei de sâmbătă, îndeosebi în județele Brăila, Tulcea, Galați și Vaslui, se vor cumula izolat peste 40 — 50 litri/metrul pătrat.

De asemenea, în zona Carpaților Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul se va intensifica în regiunile sud-estice și la munte, unde viteza la rafală va depăși local și temporar 55 — 60 kilometri/oră.

ANM precizează că vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, în special în diminețile următoare când, local, se va produce brumă cu precădere în nordul și în centrul țării și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră