EXCLUSIV. Chef sătesc şi privat în Portul Rast!
Comisia Europeană a investit peste 4 milioane de euro pentru construirea portului (VIDEO)

13 Iul 2015
EXCLUSIV. Chef sătesc şi privat în Portul Rast! <br />Comisia Europeană a investit peste 4 milioane de euro pentru construirea portului (VIDEO)
Portul Rast a fost transformat în local pentru o zi. Motivul? O tânără localnică a împlinit vârsta de 18 ani, iar părinţii şi rudele conectate politic au decis să-i organizeze ziua tocmai în incinta portului, pe malul românesc al Dunării.

Departe de ochii curioşilor, un spaţiu semideschis din incinta portului a fost îmbăcat în nişte cearceafuri roşii. Cîteva mese de opt persoane au fost îmbrăcate în alb, iar scaunele au beneficiat şi de o fundă roşie. S-a încercat chiar şi o decorare a stâlpilor cu nişte panglici şi baloane prost asortate. Pe trotuarul de vizavi s-au instalat muzicanţii. Formaţia era compusă din două boxe separate de o masă, la care stătea un DJ. În faţa unui laptop şi a unei staţii audio. Petrecere să fie.

Invitaţii la eveniment au avut privilegiul de a beneficia gratuit chiar şi de parcarea din incinta portului. Mai mult, fiecare invitat era primit în acorduri de marş. De parcă ar fi fost nuntă.

Portul Rast a fost construit în urma inundaţiilor din anul 2006. Atunci, zeci de case au fost luate pe sus de ape sau inundate. Un an mai târziu, Comisia Europeană a decis să aloce în jur de 4,5 milioane de euro pentru amenajarea unui port care să poată fi folosit în caz de calamitate. Construcţia şi amenajarea portului a fost finalizată în anul 2008. De atunci au trecut şapte ani, timp în care autorităţile au decis să-l ţină închis. Portul se află în administrarea Consiliului Judeşean Dolj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa visa să transforme Ostrovul Vana, o insulă pe Dunăre, şi portul de la Rast într-un paradis turistic.

Până atunci localnicii conectaţi politic sau membri de partid vor continua chefurile şi dezmăţul în incinta portului.  

 
Petrecere sateasca in Portul Rast

Posted by Petru Zoltan on Monday, 13 July 2015


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră