Petre Tobă l-a demis pe comisarul-şef Roberto Ababei. Adjunctul Poliţiei Capitalei reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită

15 Oct 2015
Petre Tobă l-a demis pe comisarul-şef Roberto Ababei. Adjunctul  Poliţiei Capitalei reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită
Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a decis astăzi demiterea din funcţuie a lui Roberto Ababei, adjunctul de la Poliţia Capitalei. Acesta este acuzat de procurori de trafic de influenţă şi luare de mită şi va afla astăzi dacă va fi arestat preventiv. 

„Urmare a comunicării Direcției Naționale Anticorupție, în care se precizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de comisar – șef de poliție Ababei Stefan Roberto, inspectorul general al Poliției Române a dispus eliberarea din funcție a acestuia și punerea la dispoziția unității, urmând ca situația raporturilor de serviciu să fie reglementată în funcție de măsurile procesual-penale ce vor fi dispuse.  Reiterăm faptul că, Poliția Română va acționa în continuare, împreună cu instituțiile competente în domeniu, pentru prevenirea, combaterea și soluționarea faptelor de corupție, inclusiv a celor comise de lucrători de poliție. 

Roberto Ababei, reţinut pentru trafic de influenţă 

Roberto Ababei, adjunctul Poliției Capitalei, a fost reținut, miercuri seară, de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influență.  El a fost audiat, în cursul zilei, la DNA, într-un dosar în care este suspectat de trafic de influenţă.  Potrivit unui comunicat DNA, Ababei va fi dus, joi, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în perioada 14 iulie - 6 august 2015, Roberto - Ştefan Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), în mod direct şi pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranşe 3.000 respectiv 10.000 euro) şi produse alimentare, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră