Frontiera româno-sârbă, măsuri suplimentare de siguranţă. Întâlnire Petre Tobă şi omologul sârb

31 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Frontiera româno-sârbă, măsuri suplimentare de siguranţă. Întâlnire Petre Tobă şi omologul sârb

Potrivit unui comunicat al MAI, Tobă a subliniat că dezvoltarea colaborării dintre autoritățile române și sârbe va contribui la creșterea siguranței propriilor cetățeni. ''Cei doi oficiali au convenit ca în perioada imediat următoare să se asigure cadrul legal pentru organizarea de patrule comune alcătuite din polițiști de frontieră români și sârbi, iar schimbul de date și informații să se intensifice, prin operaționalizarea Punctului de Contact Comun de la Porțile de Fier'', se arată în comunicatul citat.

Schimb de date privind criminalitatea transnațională între România şi Serbia

Ministrul Tobă a subliniat  foarte buna colaborare dintre structurile MAI și cele similare din Serbia, dar și dintre serviciile de informații ale celor două state în ceea ce privește schimbul de date privind criminalitatea transnațională, criminalitatea organizată și terorismul, dar și în ceea ce privește fenomenul luptătorilor înarmați.  ''România a luat măsuri suplimentare de creștere a siguranței la frontieră, deoarece avem o responsabilitate în plus, ca stat care gestionează 2.070 de kilometri de frontieră externă a UE. În acest context, este nevoie de o consolidare a cooperării inclusiv la frontiera româno-sârbă'', a declarat ministrul Petre Tobă, potrivit MAI.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au analizat funcționarea acordului de readmisie dintre cele două state și au convenit asupra necesității creșterii eficienței acestuia. „Întâlnirea cu ministrul sârb se înscrie într-un calendar al întâlnirilor bilaterale ale ministrului Petre Tobă cu miniștri de Interne din statele vecine, pentru consolidarea măsurilor de siguranță la frontierele comune, la sfârșitul lunii trecute ministrul român al Afacerilor Interne având o întrevedere similară cu omologul ungar. De altfel, ministrul Petre Tobă a adresat invitația omologului său sârb de a participa la o întâlnire trilaterală a miniștrilor de Interne din România, Serbia și Ungaria, găzduită de MAI“, potrivit oficialilor de la Interne. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră