UPDATE. Nicolae Ioţcu, şeful Consiliului Judeţean Arad, dus la audieri la Timişoara. Procurorii l-au prins în flagrant când lua 10.000 de euro mită

24 Iul 2015
UPDATE. Nicolae Ioţcu, şeful Consiliului Judeţean Arad, dus la audieri la Timişoara. Procurorii l-au prins în flagrant când lua 10.000 de euro mită
UPDATE După mai multe ore, timp în care procurori ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au percheziționat locuința din comuna Vladimirescu a președintelui Consiliului Județean (CJ) Arad, Nicolae Ioțcu, acesta a fost dus la audieri la Timișoara, susţine agerpres.ro. La solicitarea lui Ioțcu, la percheziția domiciliară a asistat și avocatul său, Gheorghiță Mateuț, acesta urmându-l și la Timișoara, pentru a-i acorda asistență juridică în timpul audierilor. Șeful administrației județene din Arad nu a făcut nicio declarație înainte de plecarea spre Timișoara. Avocatul Gheorghiță Mateuț a precizat că va face eventuale declarații după audieri. În paralel cu percheziția domiciliară, a fost percheziționat și biroul lui Ioțcu din incinta clădirii Consiliului Județean Arad.

Prins în flagrant când lua mită 

Procurorii DNA l-au prins în flagrant când lua mită pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, susţin surse judiciare. Acesta ar fi primit 10.000 de euro de la un om de afaceri, bani care ar avea legătură   cu atribuirea unui contract pentru echipamente medicale la Spitalul Judeţean Arad. Potrivit surselor citate, la această oră sunt percheziţii la Consiliul Judeţean Arad şi la vila lui Ioţcu.

Procurorii DNA au găsit asupra lui Ioțcu un plic conținând 10.000 de euro, bani pe care acesta i-a primit cu titlu de mită de la un om de afaceri pentru cumpărarea din bani publici a unor instrumente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În momentul în care a văzut procurorii, Ioțcu a aruncat plicul cu bani pe capota autoturismului său, susținând că nu știe cum a ajuns plicul cu bani în mașina sa.  De menționat că înainte cu trei zile, Nicolae Ioțcu a fost filmat în timp ce primea de la același om de afaceri, suma de 35.000 de lei, flagrantul fiind operat la fel ca și cel de astăzi, de DNA Timișoara în colaborare cu SRI. Nicolae Ioțcu se află la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Arad, ocupând această funcție din 2008.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră