Percheziții la proxeneţi din Arad şi Timişoara. DJ Gino Manzotti, de la DJ Project, vizat în dosar. Cum erau racolate minorele şi la cât se ridicau tarifele de lux

18 Iun 2015
Percheziții la proxeneţi din Arad şi Timişoara. DJ Gino Manzotti, de la DJ Project, vizat în dosar. Cum erau racolate minorele şi la cât se ridicau tarifele de lux
UPDATE. Potrivit unor surse apropiate anchetei, membrii grupării ce fac obiectul percheziţiilor din această dimineaţă, din Timiş şi Arad, racolau şi recrutau eleve de liceu prin metoda „loverboy", determinându-le să practice prostituţia în folosul lor financiar. Totodată, tinerele cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, era racolate prin intermediul reţelei de socializare Facebook,  dar şi din şcoli şi din cubluri. Minorele, erau  adememite  prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obţinerii unor sume de bani, dar şi prin afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă s-o atragă. 

CINE ERAU CLIENŢII 

Printre clienți, spun surse judiciare, s-ar afla  un judecător, un avocat, un medic, dar și DJ Gino Manzotti (Handke Giuseppe), membru al formației DJ Project.  Operațiune de amploare a procurorilor DIICOT. Împreună cu trupele speciale de intervenție ale poliției, procurorii au descins, în această dimineață, la mai multe adrese din Timișoara, dar și din Arad. Anchetatorii fac cercetari într-un amplu dosar de trafic de persoane. Toţi cei vizaţi în acest dosar au fost duşi la audieri. 

Din informaţiile deţinute de anchetatori, s-a stabilit faptul că membrii grupării infracţionale fac parte din lumea interlopă a municipiului Timişoara, cu vaste legături în celelalte judeţe şi cu precădere în judetul Arad, unde, de regulă, căutau clienţi cu potenţial financiar ridicat. Potrivit Ştirilor Pro Tv, o partidă de amor era platită chiar şi cu 5.000 de euro.
 
FOSTUL  SOŢ AL LUI BRIGITTE SFĂT, PRINTRE MEMBRII REŢELEI
 
Potrivit opiniatimisoarei.ro, sunt percheziționate, printre altele, casa lui DJ Gino Manzotti, fondatorul trupei DJ Project, dar și locuința unui polițist de la Sectia 1, precum și casele unor cunoscuți interlopi din Timișoara.  Polițistii și procurorii au depistat o rețea formată din mai multi indivizi care plasau tinere clienților dornici de partide de amor pe bani. Printre prostituate se aflau și minore, unele dintre acestea eleve de liceu. Potrivit anchetatorilor, filiera era condusă, se pare, de Paul Vasile Manzu, un cunoscut interlop din Timișoara, iar printre membrii rețelei s-ar afla și Ovidiu Torj, fostul soț al lui Brigitte Sfăt, acum soția lui Ilie Nastase. Din declarațiile date de eleve reiese că prestațiile sexuale se consumau fie la domiciliul clientului, fie la locuința liderului grupului, iar cei care beneficiau de servicii consumau de regulă droguri. Anchetatorii spun că printre cei care beneficiau de serviciile sexuale ale minorelor se numără un judecător la Judecătoria Timișoara, un avocat în Baroul Timiș și un medic ortoped de la Spitalul Județean Timișoara.

În urma perchezițiilor, peste 25 de tinere vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara. 
 
 DJ Gino Manzotti și polițistul de la Secția 1 sunt cercetați pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul știa că este victimă a traficului de persoane. Ceilalți care vor ajunge în fața procurorilor sunt cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră