AICI SUNT BANII NOŞTRI DIN ABONAMENTE. Percheziţii la autobaza RATB din TITAN. Cum furau angajaţii regiei MOTORINA şi apoi o vindeau LA NEGRU

30 Iun 2015
AICI SUNT BANII NOŞTRI DIN ABONAMENTE. Percheziţii la autobaza RATB din TITAN.  Cum furau angajaţii regiei MOTORINA şi apoi o vindeau LA NEGRU
Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă  la autobaza din Titan a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), precum şi la locuinţele unor angajaţi ai regiei suspectaţi că au furat cantităţi însemnate de motorină, printre persoanele vizate fiind şi doi directori ai instituţiei. Mai exact, directorul autobazei, directorul de achiziții, dar și mecanici și șoferi. În total, 24 de angajați ai RATB. Această rețea a sustras o cantitate importantă de motorină. Anchetatorii spun că aceștia se ocupau cu furtul de carburanți atunci când intrau și ieșeau din tură.

Contactat de mariustucă.ro, şeful Departamentului de Relaţii Publice al RATB a declarat că transportul din Bucureşti nu este afectat de percheziţii. "Mijloacele de transport funcţionează în mod normal. Nu este afectată nicio linie de transport."

„În acest moment, aproximativ 70 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa şi pun în executare 24 mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de delapidare, complicitate la delapidare şi furt. Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, angajaţi ai unei autobaze din Bucureşti, au sustras cantităţi însemnate de motorină, pe care ulterior o comercializau sau o foloseau în scop propriu“, potrivit Poliţiei Capitalei.  Persoanele identificate vor fi conduse la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru continuarea cercetărilor.  Surse judiciare au declarat pentru Digi24 că în ultimele luni conducerea RATB a făcut comenzi mari de carburanți. Aceste comenzi se făceau în cantități mari tocmai pentru că în depozitele RATB nu ajungea decât jumătate, restul se vindea la negru. 

Vom reveni cu amănunte

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră