Percheziții DNA la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu. Ancheta vizează retrocedări ilegale de peste 114 milioane euro

14 Oct 2015
Percheziții DNA la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu. Ancheta vizează retrocedări ilegale de peste 114 milioane euro
UPDATE 11:50 - Surse judiciare susțin că primarul comunei Şelimbăr, Daniel Maricuţa, care deține această funcție din anul 2000, ar fi constituit împreună cu persoane din primărie care deţin funcţii de secretar, responsabili cadastru sau consilieri locali, o grupare infracţională ce avea ca scop dobândirea de terenuri aflate pe raza comunei de la persoane care erau îndreptăţite la reconstituire şi vânzarea respectivelor terenuri unor investitori la preţ mare.
 
Astfel, Maricuța şi apropiaţii acestuia, membri ai grupului infracţional, ar fi modificat şi falsificat documente de punere în posesie pentru ca, prin interpuşi, să devină proprietari ai terenurilor aflate în zona comercială sau cea de centură a oraşului Sibiu.
.................................................

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează, în această dimineață, percheziții la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu. Ancheta vizează retrocedări ilegale de terenuri, în valoare de peste 114 milioane euro, potrivit unor surse judiciare. În cauză ar fi implicați primari, avocați, notari, oameni de afaceri și membri ai comisiei de retrocedare.
 
DNA a anunțat, prin intermediul unui comunicat, procurorii efectuează percheziții în 61 de locații situate în județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care două sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar de fapte de corupție comise în perioada 2005 — 2015.
 
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005 — 2015.
 
În cursul zilei de 14 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 de locații situate în județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se mai arată în comunicatul DNA.

Articol în curs de actualizare

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră