Percheziții DNA la Primăria Cluj

10 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Percheziții DNA la Primăria Cluj

UPDATE 13:25 - Potrivit viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, procurorii DNA fac cercetări în legătură cu finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când ea a fost candidat pentru funcția de primar.

"Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea de campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA — n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA și voi da curs acestei invitații. Au fost percheziții domiciliare și la cabinetul meu de viceprimar și în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale și un calculator", a declarat, presei, Horvath Anna.

Ea a mai spus că în activitatea sa a respectat legea.

"Toate finanțările au fost trimise la București, au fost făcute conform legii, cu donații de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donații pentru candidați, nu am putut lua împrumut din bancă", a adăugat viceprimarul.

___________________

Procurorii DNA au descins, în această dimineață, la sediul Primăriei Cluj Napoca. Potrivit presei locale, perchezițiile au vizat Direcția de Urbanism de unde anchetatorii au ridicat mai multe documente.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul dimineții de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 9 locații situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care 2 locații situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice", se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit ziardecluj.ro, edilul Emil Boc este plecat în Coreea de Sud, fiind a treia oară în doi ani când DNA Cluj face descinderi pentru ridicări de documente în absența fostului premier.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră