Patru călăuze ucrainene şi şase migranţi afgani au fost prinşi în Sighetu Marmaţiei

03 Sep 2015
Patru călăuze ucrainene şi şase migranţi afgani au fost prinşi în Sighetu Marmaţiei
Poliţiştii de frontieră au prins patru ucraineni care transportau şase cetăţeni afgani spre Austria. Ei au fost prinşi în Sighetu Marmaţiei

Pe 2 septembrie poliţiştii de frontieră au oprit în trafic trei autoturisme. La controlul maşinilor, un BMW înmatriculat în Polonia, condus ucraineanul Vasyl S. (25 de ani) şi un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Slovacia, condus de ucraineanul Vasyl L.,( 32 ani), s-a constatat că în acestea se aflau ca pasageri şase persoane de origine afgană. Cel de-al treilea autoturism, un Volkswagen Passat, înmatriculat în Slovacia, era condus de ucraineanul Ivan G (31 ani). Alături de el se afla maghiarul - ucrinean Igor J.( 35 ani).

"În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei şase pasageri, toţi cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 15-45 de ani, au fost preluaţi din apropierea frontierei cu Ucraina de către cetăţenii ucraineni care au intrat legal în România prin P.T.F. Sighet, cu scopul de a-i călăuzi şi transporta spre o ţară din Spaţiul Schengen. Cel de-al treilea autoturism avea rol de antemergător", a transmis Poliţia de Frontieră.

Afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina, iar cei patru ucraineni sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de trafic pe migranţi.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră