Patriarhul Daniel cheamă la susținerea minorității rome

19 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Patriarhul Daniel cheamă la susținerea minorității rome

Patriarhul Daniel cheamă la susținerea minorității rome în eforturile sale de integrare socială, promovând, totodată, respectul pentru identitatea și tradițiile acesteia.

"Suntem chemați împreună, instituții ale Statului, Biserică și societate, să contribuim fiecare la cunoașterea obiectivă a adevărului istoric, să privim critic ceea ce a fost negativ în trecut și să contribuim în prezent la susținerea minorității rome în eforturile sale de integrare socială, promovând, totodată, respectul pentru identitatea și tradițiile acesteia", afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la Dezrobirea Romilor în Principatele Române (20 februarie 1856).

Întâistătătorul BOR consideră că poporul român a fost și este ospitalier și tolerant față de romi, dar și față de toate minoritățile etnice din România.

"Astăzi, conform datelor statistice, în România există cel mai mare număr de romi din Europa, dovedind și prin aceasta că poporul român a fost și este ospitalier și tolerant față de romi, dar și față de toate minoritățile etnice din România", spune patriarhul, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Concludent este faptul că peste 30% dintre asistații sociali ai Arhiepiscopiei Bucureștilor sunt romi, menționează comunicatul.

"Aceste activități social-pastorale coordonate de Biserică întâmpină însă unele dificultăți din cauza situației economice precare a multor comunități din mediul urban sau rural. Există în rândul preoților noștri multă voință de a ajuta pe cei săraci, dar puține mijloace de a realiza cele ce sunt urgent necesare. Totuși, acolo unde există cooperare strânsă între toți factorii de răspundere se creează speranță mai multă și comuniune spirituală mai intensă", mai informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră