Oprescu: Pasajul de la Piața Sudului mai întârzie

31 Aug 2015
Oprescu: Pasajul de la Piața Sudului mai întârzie
Lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt întârziate aproximativ o jumătate de an, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cu prilejul ședinței CGMB.

”Vreo șase — șapte luni este întârzierea. Încercăm să cerem o prelungire a termenului, dacă nu se poate cred că o să absorbim cam 60% din banii europeni, restul o să plătim", a spus Oprescu jurnaliștilor,potrivit Agerpres. Primarul general estima, într-o postare făcută pe Facebook pe 15 aprilie, că lucrările se vor finaliza la sfârșitul anului.

Pasajul rutier subteran de la Piata Sudului are ca scop fluidizarea circulatiei in intersectia Calea Vacaresti, Sos.Oltenitei, str. Nitu Vasile si pe inelul principal de circulatie al orasului. Pasajul  are o lungime de circa 356 metri, si se realizeaza pe directia Calea Vacaresti-Str. Nitu Vasile.

In plus, se vor construi patru pasaje pietonale care vor conecta statia de metrou cu cea de tramvai, iar trecerile de pietoni de la suprafata se vor desfiinta. Valoarea totala a proiectului este de 127.2 milioane de lei (aprox. 28,6 mil. euro), in proportie de 70% fiind realizat cu fonduri europene nerambursabile. Lucrarile au inceput in mai 2014.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră